O nama

Mi smo nova web stranica namijenjena svima koji žele više znati o Hrvatskoj, o načinu života ljudi, jeziku, povijesti kao i ostalim važnim stvarima o kojima treba nešto znati. Na ovim stranicama možete pronaći informacije o nastanku Hrvatske, njene bogate prošlosti, jeziku, smještaju, lokacijama.. Povijest Hrvatske vrlo je bogata. Hrvatska je zemlja koja je u prošlosti bila podijeljena i različite dijelove i robovala raznim vladarima. Svi ti vladari i podjele imali su značajan utjecaj na Hrvatsku kakvu je danas znamo.

Na ovim stranicama možete naći informacije o prirodnim ljepotama u Hrvatskoj, o nacionalnim parkovima Kornati i Brijuni koji su zaštićeni zbog svojih posebnosti. Zaštićene su brojne i rijetke vrste biljaka i životinja koje ovdje obitavaju. Ako se pitate koje plaže posjetiti duž Jadranske obale, donosimo posebnosti i opise nekoliko znamenitih i veličanstvenih plaža. Plaža koja je svjetski poznata, kao što je Zlatni Rat, koji mijenja oblik i smjer zahvaljujući vjetru i struji, zatim Vela plaža na otoku Krku, koja je dobila ime zbog svoje veličine. Možete naći recepte i upute kako pripremiti jela stare, tradicionalne kuhinje koja uključuju jela od heljde, carski drobljenac, kukuruzna zlevka.. To su sve narodna jela namijenjena širokoj publici. Sve se to može začiniti posebnim pićem proizvedenim u Zadru, vrhunskim Maraschinom, koji je zaštićeni Hrvatski brend. Opisani su poznati spomenici kulture kao što je Dioklecijanova palača, Stari grad Dubrovnik..

Možete naći informacije o smještaju u glavnom hrvatskom gradu Zagrebu kao i informacije o jedriličarskim klubovima u metropoli. Naravno da se Hrvatska može povoljno posjetiti, ovisno o mogućnostima gostiju, naći ćete informacije kako kupiti jeftinije ulaznice, jeftinije jesti a pritom uživati u jelu te kako uštedjeti na putovanjima..

Hrvatska je zemlja koju vrijedi posjetiti jer ima mnogo za ponuditi. Upravo njena povijest, gostoljubivi ljudi, ukusna mediteranska hrana zaslužna je za sve veću posjetu gostiju željnih novih i uzbudljivih krajeva.