Gastro razglednica iz Rovinja: Nakon uspjeha u Istri, Babarol i Bavarin karavana kreće prema jugu

Gastro razglednica iz Rovinja: Nakon uspjeha u Istri, Babarol i Bavarin karavana kreće prema jugu

Proteklog vikenda u Rovinju – nitko nije ostao gladan! I to zahvaljujući već dobro uhodanoj street food družini koja je svojim delicijama pokorila Trogir i Dubrovnik, a sada je mnogima omiljena Babarol i Bavarin ekipa izazvala zazubice i onima koji su se zatekli na najvećem gourmet festivalu regije – Weekend food festivalu!

U samo godinu dana postojanja, dobro uhodanoj ekipi Babarol ja bavarski street food festivala pošlo je za rukom “pokoriti” food court WFF festivala kojim su i ove godine prodefilirale najveće lice svjetske gastronomije: višestruko najbolji chef na svijetu Dabiz Muñoznajbolji pizzaiolo na svijetu Franco Pepetrojica chefova briljantnog Disfrutara, tim chefova poznate Gucci Osterije Maksimalno Boturekao i najpoznatiji alkemičar među chefovima Rasmus Munk.

bavarin

bavarin

Delicije koje potpisuju chefovi Gorana „Goge“ Milaković ja Robert Predrag Žmire te slastice “O’š kolač” iza kojih stoji pastry chefica Čaj od mamuta već su se dokazale kao bestseleri trogirskog Babarola i dubrovačkog Bavarina, a ovog puta oduševile su se i brojni Rovinjani i njihove goste. Gogina “Koka u korpiću” opet je postala rasprodana, a veliki interes izazvao je i novitet “Praščić Bejb” koji morate kušati u nadolazećim izdanjima ovog festivala.

O Žmirinom janjećem ragu s prošekom i smokvama već se naveliko priča, au ponudi se našao i ragu od sipe “na bilo” koji je naišao na odobravanje i chefa Davida Skoke koji je nakon sjajnog panela o kojem se još uvijek priča posjetio Babarol i Bavarin kućicu. .

roko nikolić, tea mamut, antonio franić, gorana milaković, predrag žmire

babarin

U subotu je ova dobro uštimana ekipa svim posjetiteljima rovinjske Tvornice duhana priredila pravo jutro ‚za razmaziti se’ uz kamenice koje su sparili s pelješkim Saints Hills vinima – sauvignonom “Frenchie” i roseom “St. Heels” popularnog nadimka “Štikla”. Porcija više za ručak se tražila pod palicom ponajbolje mlade nada hrvatske gastronomije, Imoćanina Roka Nikolića koji je pripremio “šalamaštrani” goveđi jezik u pčelinjem vosku na fočaci pa se slasno jutro samo pretočilo u još bolji street food ručak.

Kada je došao red na desert za koji je zaslužna Čaj od mamuta i njezinim teglicama Mara, Bepo i Roza, sladokusci svih uzrasta nisu krili oduševljenje, tim više što su dobili i modni dodatak, papirnatu babarolu ili bavarin, što im je bilo super da se ne “razgovaraju” primamljivim zalogajima, već također imati sjajnu uspomenu za dijeljenje na društvenim mrežama! Jer znate kako kažu…’Ako nema na mrežama, nije se ni dogodilo!’

Svi oni koji su ovog vikenda došli vidjeti istinske gastro majstore na djelu – nisu krili da jedva čekaju sljedeće druženje koje je zakazala ova top ekipa!
Bavarin i Babarol se vraćaju kući, i to od 5.-14. svibnja u Dubrovniku i 19.-29. svibnja u Trogiru.

U dubrovačkim Lazaretima pridružit će im se i fenomenalni inozemni gosti – barmeni londonskog Lyanessa – najboljeg bara na svijetu, ali tu su i live nastupili: Neno Belana & Fiumens (5.5.), Vanna (6.5.), Kuzma & Shaka Zulu (11.5.). ), Gina & The GeeGees (12.5.), Mia Dimšić (13.5.) i za zatvaranje festivala dubrovački favoriti – Silente (14.5.).

Dubrovčane očekuju i brojne besplatne radionice za male i velike, kulinarski showovi, kino na otvorenom i natjecanja u pripremi slastica, više detalja potražite u netom objavljenom programu Bavarina.

Program trogirskog Babarola stiže uskoro (19.-29. svibnja), a sve dodatne informacije možete saznati na društvenim mrežama – Instagram ja Facebook.

Ne preostaje vam ništa drugo nego zaputiti se u smjeru ova dva prekrasna grada i ponijeti svoj babarol, bavarin, babarin, slinček ili kako god zvali ‚predmet’ koji je u najkraćem roku postao inspiracija za najsadržajniji street food festival!

Najčitanije

Učitati još

Više o temiIzvor: Journal.hr