Osječka Orqa svojim edukativnim setom želi učenicima približiti FPV tehnologiju

Osječka tvrtka Orqa razvila je poseban edukativni komplet koji učenicima na kreativan i zabavan način omogućuje svladavanje novih vještina te stjecanje specifičnih znanja iz područja STEM-a, točne elektronike, mehanike, radiokomunikacije i fizike. Ovim razvojem Orqa želi pridonijeti stvaranju temelja održivosti društva koje se temelji na tehnologijama budućnosti.

Sukladno ciljevima najnovije strategije Europske komisije vezane uz dronove, Drone strategy 2.0, brojna zanimanja budućnosti oslanjat će se upravo na tu tehnologiju, a kreiranje okruženja za obuku, edukaciju te razvoj vještina i kompetencija komplementarnih tehnologija postaju temelj održivosti društva. Važnost ovakve edukacije u hrvatskom obrazovnom sustavu prepoznala je i Orqa, tehnološka tvrtka koja se fokusira na tehnologije bespilotnih letjelica i daljinskog vida, s kapacitetom za projektiranje i proizvodnju složenih bespilotnih sustava i daljinskih video rješenja niske latencije.

Kompletan FPV.Edu

“Komplet Orqa FPV.Edu prilagođen je potrebama razvoja sustava digitalno zrelih škola koje trebaju pripremiti učenike za sustavno i redovito koristiti suvremene tehnologije tijekom školovanja. Komplet se sastoji od četiri tehnološka bloka: minijaturnog drona za sigurno letenje u zatvorenim prostorima, radijskog upravljača za dronove, video naočale i simulatore čijom se uporabom prevladavaju visoke ulazne barijere FPV (First Person View) tehnologije dronova.Također je moguća daljnja nadogradnja vještina i tehničko usavršavanje sustava uz dodatne funkcionalnosti širokih mogućnosti primjene, od javne sigurnosti, nadzora, poljoprivrede, video produkcije do autonomnog kretanja , koje će studentima omogućiti najbolju pripremu i potporu za zanimanja i tehnologije budućnosti.navedena kao znanja potrebna za budućnost Prije nego što smo na razgovore za posao dolazili s položenim vozačkim ispitom i znanjem jednog stranog jezika, a sada nam tržište pokazuje da moramo imati mnogo više znanja i interese. Mi smo samo jedan od kotačića koji će omogućiti da stečeno znanje dopre do što većeg broja mladih“, objasnio je Dragan Kovačevićprojektni menadžer tvrtke Orqa.

Ja hobi i posao

Program obuke i edukacije učenika putem ovog posebnog STEM kompleta provodi se kroz šest faza. Nakon teorijskog uvoda u tehnologiju i upoznavanja s pravilima o sigurnom letenju, uči se fizika letenja i vještina upravljanja dronom putem realističnog simulatora. Zatim slijedi sklapanje mehaničkih i elektroničkih dijelova drona te radio i video komponenata, povezivanje i testiranje sustava, savladavanje vještina letenja u stvarnom okruženju te organizacija i provedba natjecanja.

Zbog vjernog i intenzivnog doživljaja letenja, FPV je jedan od najbrže rastućih hobija vezanih za daljinski upravljane letjelice u kojima danas uživaju stotine tisuća ljudi diljem svijeta, dok smo istovremeno svjedoci njegove neupitne važnosti i primjene u zanimanjima budućnosti, poručujući za kraj iz Orqe.

Više o temiIzvor:Bug.hr