Zavirite u talijansku vilu iz 16. stoljeća u kojoj ćete Firencu doživjeti na jedan drugačiji način

Numeroventi – umjetnička rezidencija

O Firenci smo već više puta pisali, prvenstveno jer krije mnoge zanimljivosti vrijedne da ih se otkrije. Prekrasna je tijekom cijele godine, a nudi zanimljive festivale u svako doba, što može biti jedno posebno kulturno iskustvo. Ipak, nakon razgledavanja poželimo se odmoriti i upiti svu ljepotu ovoga grada. Jedno takvo mjesto jest i Broj dvadeset – umjetnička rezidencija i boutique hotel.

Smješten u srcu Firence u Palazzo Galli Tassi, ovdje se moderni svijet spaja s poviješću u elegantnom prikazu umjetnosti, zajedničkog života i suradničkog stvaranja. Pri samom ulasku primijetit ćete neoklasicističko stubište koje vodi do stanova u kojima možete prenoćiti. Krase ih visoki stropovi i barokne freske.

Bogata povijest

Izgrađena na temeljima trgovačke kuće početkom 16. stoljeća, Palazzo Galli Tassi ugostila je niz istaknutih ličnosti kroz svoju povijest, počevši od Baccia Valorija, vojnika i političara koji je služio kao guverner grada prije nego što mu je odrubljena glava. Zatim je 1623. godine zgradu kupila plemićka obitelj Galli Tassi koja je u čast sinova vjenčanja proširila posjed i uredila njegovu unutrašnjost, ukrasivši stropove raskošnim baroknim freskama. Nakon njihove smrti, palača je bila u vlasništvu brojnih vladinih institucija sve dok nije stigla u ruke Martina di Napoli Rampolla, jednog od osnivača Numeroventija, kako piše William French za Openhouse magazin.

Martino je zaključio da Firenca treba mjesto koje spaja prošlost i sadašnjost, mjesto gdje će bujati mašta. Tako su u proljeće 2016. rođeni Numeroventi. Ideju su razvili Napoli Rampolla i Alessandro Modestino Ricciardelli, a za dizajn interijera zadužen je Andrew Trotter. Ovaj iinovativni koncept je kombinacija prostora u kojem žive umjetnici,suradnjadio s foto studijom, a sadrži i galeriju te apartmane koji su namijenjeni posjetiteljima rodnog mjesta renesanse.

Više o temiIzvor: Journal.hr