Neuroth slušni centar otvoren u središtu Čakovca

Austrijska tvrtka Neuroth slušna pomagala od sada je dostupna osobama s poteškoćama na području Čakovca. Na adresi Kralja Tomislava 22 u središtu Čakovca otvorena je poslovnica u kojoj je dostupna najsuvremenija usluga na području službenih pomagala. Ovaj slušni centar dio je mreže od ukupno 11 Neurothovih slušnih centara diljem Hrvatske.

Procjenjuje se da u Hrvatskoj oko 10 posto populacije ima problem sa sluhom, a poteškoće se mogu javiti i kod mlađih osoba, ali i kod djece. Rano otkrivanje problema sa sluhom i odabir adekvatnog slušnog aparata ključni su za zadržavanje ili poboljšanje kvalitete života. U svim poslovnicama Neurotha posebno educirani akustičari i najnovija generacija digitalnih slušalica na raspolaganju su svima koji žele provjeriti sluh, isprobati nošenje dva slušalica ili poslušati savjet o unapređenju kvalitete života uz pomoć najnaprednijih tehnologija.

– Neuroth je u Hrvatskoj prisutan već gotovo 12 godina i od tada do danas neprestano radi na podizanju svijesti o problemima sluha. U svojih 115 godina djelovanja u Europi tvrtka je obilježila cijelo jedno razdoblje i sudjelovala u razvoju tehnologije slušnih aparata. Danas u ponudi imamo slušne uređaje koji se svrstavaju među najnaprednija tehnološka rješenja, mogu se regulirati pomoću pametnih telefona, nose se poput gadgeta i čine život puno jednostavnijim osobama koje imaju oštećenje sluha. Neuroth se u Hrvatskoj snažno zalaže za nošenje dva slušna aparata, na oba uha, jer jedino tako možemo sačuvati čujnost dok god je to moguće. Pri tome potičemo pozitivne promjene u svim aspektima života osoba koje imaju probleme sa slučajem. Vjerujemo da ćemo u daljnjem vremenu biti i dio šire promjene u Hrvatskoj koja će prepoznati potrebu još veće brige za zdravlje povezane sa sluhom – izjavila je direktorica Neurotha za Hrvatsku, Iva Franić.

U Neurothu ističu da pametna tehnologija može biti dio rješenja tihog javnozdravstvenog problema s kojim se gotovo neprimjetno suočavaju osobe s poteškoćama sluha. Postupna izolacija i prekid aktivnosti zbog oslabljenog sluha i svega slabijeg razumijevanja posljedično dovode i do pada kognitivnih sposobnosti. Nedavno istraživanje koje je dokazao Neuroth među više od 7 tisuća korisnika pokazalo je da je kod velike većine ispitanika, njih čak 92 posto, značajno poboljšana komunikacija u različitim socijalnim situacijama i aktivno sudjelovanje u svakodnevnom životu.

Pravodobna pomoć liječnika audiologa i pravilan odabir slušnog aparata prvi su koraci prema poboljšanju kvalitete života osoba s oštećenim sluhom. Neurothov tim poziva sve koji žele prov

Više o temiIzvor: Leadermedia.hr