Mercedes ulaže milijarde eura u program koji najviše govori o budućim automobilima

Gradnja dobro napreduje, rekao je za agenciju dpa šef financijskog odjela proizvođača luksuznih automobila Franz Reiner, ne navodeći konkretne podatke ili brojke.

Njemački proizvođač luksuznih automobila Mercedes ima detaljne planove za izgradnju mrežne stanice za punjenje električnih vozila, dodajući da će omogućiti superbrzo punjenje u Francuskoj i Njemačkoj do kraja godine.

Gradnja dobro napreduje, rekao je za agenciju dpa šef financijskog odjela proizvođača luksuznih automobila Franz Reiner, ne navodeći konkretne podatke ili brojke.

Mercedes se nada da će do četvrtog tromjesečja postaviti kazne u Njemačkoj i Francuskoj, au Sjedinjenim Državama ove godine planiraju izgraditi 20 parkova za punjenje s po nekoliko kazni, rekao je Reiner.

Njemački proizvođač već je najavio planove za postavljanje 10.000 punionica za električne automobile diljem svijeta do kraja desetljeća, podsjeća agencija Dpa.

Klijenti Mercedesa imaju prednost pri pristupu punionicama do 350 kilovata snage, primjerice putem svojevrsne rezervacije.

Tvrtka ulaže milijarde eura u taj program, rekao je Reiner.

Oko 2.000 punionica bit će izgrađeno u SAD-u iu Europi, a ostatak će biti raspoređen diljem Kine i drugih važnih tržišta, dodao je.

“Infrastruktura za punjenje još ima potencijala”, rekao je šef Mercedes-Benz Mobility.

“Definitivno nećemo moći sve pokriti našim brzim punionicama. To je dopuna cjelokupnoj infrastrukturi”, rekao je.

Mercedes je u segmentu e-punionica nešto slabiji igrač u globalnim okvirima, s obzirom da američki proizvođač električnih vozila Tesla već ima

Više o temiIzvor:Poslovni.hr