U Zagrebu je održan 3. VELIKI Sajam modela MINI

Izložba i sajam kolekcionarskih minijaturnih modela automobila prošli je vikendom po treći put održan u Zagrebu, nakon dva izdanja u Velikom tjednu.

U subotu, 10. lipnja u salonima Autosalona Kramar na zagrebačkom Jankomiru održan je treći po redu VELIKI Salon modela MINI. Izložba i sajam kolekcionarskih modela automobila u smanjenim mjerilima. Nakon dva iznimno posjećena izdanja održana u Svetoj Nedelji, organizatori iz Auto karting kluba Sveta Nedelja odlučili su događaj preseliti u Zagreb.

— tekst slijedi nakon oglasa —

Tijekom trajanja izložbe i sajma, događanje se odvijalo više od tisuću zaljubljenika u automobile, kolekcionare, ali i obitelji s djecom. Kako bi se posjetiteljima pružio što bolji uvid u autoindustriju, kroz umanjene modele automobila, pobrinulo se 30-ak izlagača, iz 7 zemalja.

Foto: Tin Beraković

Izložbeni dio manifestacije obilježile su dvije tematike. Prva je “Povijest Rally-a”, koja je kroz, po povijesnim razdobljima izložene, kolekcionarske modele rally automobila, posjetiteljima dala detaljan uvid u to kako se razvijala jedna od najpopularnijih grana autosporta. Jedan od poticaja izložbe bio je održavanje WRC-a, svjetskog rally prvenstva u Hrvatskoj, posljednje tri godine.

Foto: Tin Beraković

Drugi dio izložbe bio je posvećen švedskom proizvođaču superautomobila – Koenigseggu. U čast proslave 30 godina od osnutka tvrtke, izloženi su umanjeni modeli njihovih vozila. Posebnu pažnju privlačio je detaljan model Koenigsegg-ovog motora, u mjerilu 1:6 (šest puta manji od originala), proizveden u limitiranoj seriji od 999 primjeraka. Tržišna vrijednost izložbenog primjerka postiže cijenu od otprilike dvije tisuće eura!

Foto: Tin Beraković

Uz razgledavanje izložbe, posjetitelji su po povoljnim cijenama mogli nabaviti kolekcionarske modele njihovih automobila, ili one o kojima su od malena sanjali. Sajam autića priredio je ponudu od oko 10 tisuća modela na prodaju! Kupovali su najčešće odrasli, ali su svoje prve kolekcionarske modele pažljivo tražili i djeca, kojih je, u pratnji roditelja, bilo u velikom broju.

Više o temiIzvor:Bug.hr