Čovjek koji je hakirao račune na Twitteru brojnih poznatih osoba, dobio je pet godina zatvora

U rujnu 2020. godine, na Twitteru se događalo nešto neobično. Hakeri su „oteli“ račune poznatih osoba s velikim brojem pratitelja te su počeli objavljivati ​​da dijele besplatne bitcoine. Radilo se, naravno, o uobičajenoj prevari, u kojoj se od korisnika tražilo da na određenu adresu pošalje neki iznos bitcoina, da bi zauzvrat dobio dvostruko.

Tri godine nakon tog napada, jedan od odgovornih hakera, 24 god Joseph James O’Connorosuđen je na pet godina zatvora nakon što je priznao krivicu po četiri točke optužnice za računalno hakiranje, prevaru putem interneta i internetsko uhođenje (internetsko uhođenje). Osim toga, pristao je da će vratiti najmanje 794.000 dolara žrtvama svojih zločina.

Objave hakera na poznatim računima.  📷 Snimak zaslona: Twitter
Objave hakera na poznatim računima. Snimak zaslona: Twitter

Prema tužiteljima, O’Connor, poznatiji na internetu kao PlugWalkJoe, koristio je svoje „sofisticirane tehnološke sposobnosti u zlonamjerne svrhe kako bi ukrao velike količine kriptovaluta“. Optuženi je u sudnici rekao da su njegovi zločini „glupi i besmisleni“, ispričao se žrtvama prevare te je zamolio suću za popustljivost.

O’Connor je, na koncu, dobio pet godina zatvora, ali budući da je proveo više od dvije godine u pritvoru prije suđenja, sudac mu je rekao da će odslužiti polovicu svoje kazne, piše Tech Crunch.

Više o temiIzvor:Bug.hr