Dimljeni juneći biftek, konfitirani krumpir, demiglače od ljutike i mrkve, ulje dragoljuba
File kovača, kruna od crnog češnjaka, krema od krumpira, gel od blitve, demi glace od ribljih kostiju

Ana Grgić Tomić novi je talent godine

Pritom valja istaknuti da su kreativnost simpatične i iskusne prve dame Esplanadine kuhinje primijetile u zajednici koja sastavlja popis najboljih svjetskih restorana, Mediteranska listapa je tako Ana Grgić Tomić nedavno je nagrađena nagradom u kategoriji “Novi talent godine”. u konkurenciji „Novi talenti u regiji Mediterana” (Mediterranean Awards 2023), čime je ponovno prepoznata njezina kvaliteta i inovativnost u kreiranju autorskih jela, kao i doprinos gastrosceni.

Gnudi od vrganja i skute, veloute od vrganja i tartufa, crumble od kozjeg sira.
Krem juha od šparoga, hrskava kvinoja, drniški pršut
Kremasti rižoto s usoljenom mrkvom , dimljena burrata, prah i ulje od lista mrkve

Le Bistro predjela, glavna jela, slastice

Uz predjela i glavna jela, novi jelovnik Le Bistroa donosi i neizostavnu kolekciju prefinih slastica kojima svakako valja zaokružiti ručak ili večeru. „Teško da mogu neki desert posebno istaknuti jer svi su odlični, pravi ljetni, no možda je ipak najveći desertni hit mrviti se od kokosa u kombinaciji sa svježim borovnicama i domaćim sladoledom od borovnica koje sami pravimo u našoj slastičarnici. Lagana panna cotta od bagrema prelivena sočnom kremom od breskve i bijele čokolade dolazi u kombinaciji s mrviti se od limuna i timijana, koji ovom desertu daju posebnu mediteransku notu. Svakako preporučam kušati karamelizirano tijesto s kremom od kravlje skute, pečenim neretvanskim marelicama i opet našim domaćim sladoledom od kamilice, kao i biskvit od pečene naranče i badema aromatiziran paprom i cimetom uz kremu od pečene naranče. Ma svi su deserti odlični i osvježavajući, vjerujem da će samo rijetki moći odoljeti da ih ne kušaju”, dodala je Ana.

Bistro

Klasici za doručak i ručak

Le Bistro uz novu ponudu à la carte nudi i provjereno dobru kolekciju neizostavnih klasika kojima popularnost ne pada, poput tatarskog bifteka, francuskog klasika – zapečene luk juhe, Cezar salate i slavnog bečkog odreska s kremastim krumpirom. Ovaj kultni zagrebački bistro poznat je i po legendarnim zapečenim Esplanadine štruklekoje su tijekom proteklih godina isprobale i neka od najpoznatijih imena sa scene svjetskog šoubiznisa, a koje dolaze i u bezglutenskoj varijanti, kao iu onoj zamrznutoj pa štrukle možete dovršiti kod kuće.

Isto tako, dan možete započeti u Le Bistrou uz primamljive à la carte doručak i selekciju koja uključuje hrskavi tost s finom kremom od avokade, poširanim jajetom i prženom pancetom, zatim omlet s povrćem ili slasna jaja Benedict, poslužena na toplom briocheu s maslacem, zatim svježe cijeđeni sok, a tu je i slasni francuski tost s medom i marmeladom od naranče, kao i fine palačinke s bobičastim voćem i javorovim sirupom. Doručak se poslužuje svaki dan od 9 do 11 sati.

Panna cotta s bagremom, crumble od limuna i timijana, krema od breskve i bijele čokolade, curd od breskve
Pečena guščja jetra

Dnevni meni

U stalnoj ponudi Le Bistroa nalazi se i Dnevni meni (Dnevni jelovnik) s tri slijeda dnevno svježih jela po izboru šefa kuhinje uz čašu kućnog vina Krauthaker te kavu ili čaj za samo 34 EUR. Dnevni meni nudi se svakim danom od 12 do 18 sati. Svoj obrok u Le Bistrou upotpunite čašom vrhunskog vina te rashlađenim pjenušcem ili pjenušcem koje će vam uslužno osoblje rado preporučiti.

Tuile od začinskog bilja, tartar od usoljenih kozica, aioli od citrusa, hrskava salata

Le Bistro je otvoren svaki dan od 9 – 23 sataa Rezervacije se primaju telefonom na 01 45 666 11 ili mailom [email protected] Više informacija možete pronaći na web stranici www.lebistro.hr
Le Bistro vam omogućuje superbrzi besplatni Wi-Fi te pregled à la carte jelovnika s vjernim fotografijama jelau Esplanadinoj aplikaciji.

Anin pristup gastronomiji, mlada i šarmantna ekipa kuhara i konobara te ugodan i opušten ambijent Le Bistroa dovoljan su razlog da provedete vrijeme uživajući u privlačnim jelima i finim slasticama u samom srcu grada.

Više o temiIzvor: Journal.hr