Priprema:Đumbir svježi i mladi luk potrebno je iskosati na sitno, može iu sjeckalici, kineski kupus narezati na jako tanke trakice (najbolje na dobru japansku mandolinu). Bijeli papar potrebno je lagano tostirati na suhoj tavici te ohladiti prije mljevenja. Dobro izmješati sve sastojke u jednu smjesu te ostaviti barem 2 sata u hladnjaku. Količina smjese je dovoljna za 2 paketa smrznutog tijesta za gyoze (koristimo i preporučamo happy belly gyoza skins), što ispadne oko 76 gyoza.

U jednu ruku uzmemo jednu gyozu tjesto, stavimo 30g smjese, hladnom vodom premažemo lagano utrljamo gyoze, presavinemo napola te jednu polovicu tjesta savijamo u ‘falde’ i pritišćemo uz drugu stranu tjesta da se spoji. Ponovite postupak 76 puta 🙂

Završavanje:Na vruću tavicu stavimo par kapi ulja i složimo gyoze, neka se peku samo s jedne strane dok se ne porumene. Kad postignemo željenu boju, zalijemo s 1 dcl vode i pokrijemo poklopac da se gyoze pare 4 min. Maknemo poklopac, zalijemo s malo sezamovog ulja i ostavimo još nekih 20 sec. Poslužimo gyoze uz dip umak.

Meduze u svemiru – Luna roll sushi

Priprema sushija kao uvijek počinje pripremom sushi riže. Potrebno vam je 1 kg sushi riže i 900 ml vode. Rižu moramo oprati u hladnoj vodi sve dok ne ispusti sav škrob iz riže, odnosno dok voda nije djelomično prozirna. Najčešće ispiranje 4 – 5 puta. Kad se riža skuha, dodajemo rižin ocat. Na 1 kg riže stavljamo 250 ml rižinog okta.

Sastojci za Luna roll:

  • Stigao je Mango 1
  • Jagode 4 kom
  • Avokado 1 posuda
  • Sir krema 50 g
  • Hoćeš plaću
  • Sirup od maraka 100 ml
  • Vrhnje za šlag 200 ml
  • Bobice ribiza 50 g
  • Rižin ocat 250 ml
  • Sushi riža 1 kg

Priprema:Prvo moramo pripremiti šlag s marakuje. Postupak je vrlo jednostavan. U zdjelu za miješanje stavite 200 ml vrhnja za šlag i dodajte sirup od marakuje. U drugoj posudi pripremite narezani mango, jagode i avokado. Ostatak mange, jagode i avokado narežite u obliku nigirije, to će biti preljev na rolat.

Prvi postupak rolanja sushije: Nori alge prerezane na pola: ove alge će se koristiti za izradu “Uramaki Luna”. Na alge rasporedite 125 g riže za sushi. Alge okrenemo na drugu stranu gdje nema riže, bit će nadjev.

Punjenje: Krem sir, jagode i avokado – nakon toga roladu zatvoriti i staviti ostatak voća. Na rolat stavimo: 1 nigiri od jagode, 1 nigiri od avokade, 1 nigiri od mange i onda ispočetka dok rolat ne bude šaren. Kada smo sve izradili, možemo rolat isjeći na 8 dijelova. Kad su narezani, na svaki pojedini komad sushi rolice staviti šlag s marakuje i na kraju ribizle na šlag kao višnje.

Dip umak

Sastojci:

  • 60 ml Kikkoman prirodno fermentiranog soja umaka
  • 20 ml Rižin ocat
  • 1 žličica Chilly pahuljice
  • 1 žličica Češnjak zrn
  • 20 ml Sezamovog ulja

Dobro izmješajte sve sastojke.

Više o temiIzvor: Journal.hr