Makedonski dizajner zamislio Yugo roadster, SUV, kombi…

Dejan Hristov privukao je prije dvije godine pozornost javnosti konceptom električnog Yuga za 21. stoljeće, a sada je svoju ideju proširio cijelim imaginarnim proizvodnim asortimanom te marke

Kako bi izgledalo da je tvornica Zastava opstala i da i dalje proizvodi moderne automobile, u skladu sa suvremenim trendovima dizajna i tehnologije? – upitao je makedonski dizajner Dejan Hristov još prije dvije godine, kada je objavio vrlo zapaženi niz rendera. Na njima je prikazao legendarni Zastavin kompaktni model Yugoredizajniran kao električni moderni gradski hatchback.

— tekst slijedi nakon oglasa —

Yugo Roadster / Dejan Hristov

Iako ne znamo što je točno Hristov u međuvremenu radio, njegov profil na platformi Behance vrvi raznim zanimljivim konceptnim prikazima automobila, a najnoviji među njima ponovno je Yugo. Ovaj put dizajn je išao u nekoliko smjerova, pa je Yugo dobio razne izvedbe. Uz ranije prikazan električni model, tu je i kabrio verzija, zatim električni monovolumen, zatim sportski coupé, robusni SUV i možda najzanimljiviji – Yugo Roadster.

Yugo Cabrio / Dejan Hristov

Yugo N-Duro / Dejan Hristov

Hristov kaže da njegovi koncepti nisu ni na koji način povezani s bivšom tvrtkom Zastava, ali smatra da bi Jugo u nekom obliku trebao oživjeti. On, naime, smatra da bi niske cijene rada i proizvodnje u Srbiji mogle biti potencijalno privlačne ulagačima. Kao i kod objave svojih prvih rendera, kaže se kako se nada da će svojim idejama potaknuti investitore i poduzetnike da se pozabave oživljavanjem nekadašnjeg simbola jugoslavenske industrije.

Yugo Sportover / Dejan Hristov

Yugo e-Van / Dejan Hristov

Svaki koncept dolazi uz niz ilustracija, dio kojih možete pronaći uz ovaj tekst, a sve ostale na ovom mjestu.

Yugo Roadster / Dejan Hristov

Yugo Roadster / Dejan Hristov

Više o temiIzvor:Bug.hr