Neki tvrde da ne hladi kečap jer se ne hladi u restoranima ili trgovinama brže hrane, čak ni kada se pakira otvoreno.

Treba li kečap nakon otvaranja držati u hladnjaku ili ne? Poznati proizvođač ima jasan odgovor na to pitanje.

Bilo na pomfritu, uz odrezak ili kao umak za tjesteninu: kečap je obavezan za mnoge, pišeFenix-magazin. Ali što učiniti s bocom nakon upotrebe kečapa? Samo staviti na policu s uljem i octom?

O pitanju se raspravljalo na Twitteru. Neki korisnici smatraju da hladan kečap nema dobar okus, pa ga i ne drže u hladnjaku. Jedan korisnik je napisao: “Hladni kečap? Ehhh! Ne!”

Drugi se slaže i piše: “Mrzim hladan kečap na vruću hranu!”

Neki tvrde da ne hladi kečap jer se ne hladi u restoranima ili trgovinama brže hrane, čak ni kada se pakira otvoreno.

Sada proizvođač kečapa pojašnjava što je točno:

“Usput: Kečapu je mjesto u hladnjaku !!!”, piše tvrtka na svom britanskom Twitteru. Obavijest o skladištenju također je jasno naznačena na pakiranju.

Istraživanje koje zatim pokreće Heinz pokazuje da ne slijede sve specifikacije proizvođača kečapa. Gotovo svaka treća osoba radije čuva umak od rajčice u (ostavi) ormaru, a ne u hladnjaku.

Kečap obično sadrži mnogo šećera i okta – dvije namirnice zbog kojih hrana dulje traje. Međutim, to nije dovoljno da razrijeđena tjestenina od rajčice traje vječno.

Rok trajanja kečapa

Prema Öko-Testu, otvoreni kečap može se čuvati u hladnjaku oko šest mjeseci. Neotvoren, umak od rajčice može se konzumirati puno dulje, čak i ako je rok trajanja odavno prošao.

Koliko dugo otvorena boca kečapa može stajati bez hlađenja ovisi o raznim čimbenicima – na primjer o temperaturi okoline i načinu na koji se proizvod skladišti. Ako je jako toplo, to smanjuje trajnost. Ako bakterije, virusi, spore plijesni ili drugi kontaminanti mogu dospjeti u bočicu, to također smanjuje vrijeme korištenja. Stoga općenito nije moguće reći koliko dugo otvorena boca kečapa može stajati bez hlađenja.

Ako niste sigurni je li kečap još uvijek dobar, obra

Više o temiIzvor:Poslovni.hr