Daedalic Entertainment zatvara razvojni studio iza igre The Lord of the Rings: Gollum

Indie igre često prolaze nezapaženo od strane mnogih igrača, najčešće zbog nižeg budžeta za promociju u usporedbi s većim proizvođačima AAA igara, zbog čega smo pokrenuli ovaj segment kojim usmjeravamo pozornost na manje, ali zanimljive igre koje su u razvoju ili su već dostupne na tržištu. Današnja tema jeSivi čovjek.

sivi-čovjek_7

The Gray Man je point-and-click horor igra koja dolazi sa zanimljivom idejom istraživanja uma serijskog ubojice – od njegovog ponašanja pa do želje za nanošenjem boli. Vi kao igrač preuzimate ulogu njegove savjesti, ali glavna uloga manipulacije njegovog ponašanja ipak ima neki misteriozni entitet koji ga usmjerava na zlo. Naime, sa svojim odlukama unutar igre ipak možete oslabiti njegovu unutarnju volju što može dovesti do preuranjenog kraja, dok daljnje istraživanje cijele priče zapravo ima tragične posljedice na ljude oko njega. Iako nudi niz alternativnih krajeva, sve se na kraju zapravo svodi na jedan glavni kraj ove tragične priče.

sivi-čovjek_2

Kao što se moglo zaključiti iz dosadašnjeg opisa, upozoravamo da će igra sadržavati nasilne scene te će prolaziti kroz teme ubojstava i samoubojstava. Unatoč tome što je u pitanju indie igra na kojoj ne radi veći studio, The Gray Man će nuditi između četiri i šest sati igranja.

Iako za sada još uvijek nije potvrđen datum lansiranja, The Gray Man bi se trebao staviti na Steam u rujnu ove godine, a svi zainteresirani već sada mogu besplatno preuzeti i isprobati njegovu demo verziju. Programer Richard Haraším potvrdio je kako je igra tehnički gotova, ali želi još uložiti vrijeme na reklamiranje te rješavanje preostalih tehničkih problema.

sivi-čovjek_3

Ako želite podržati ovaj projekt, možete isprobati spomenuti demo, popis želja igru na Steamu, ali i pratiti daljnji razvoj projekta na Cvrkut.

Više o temiIzvor: Gameperspectives.hr