U Ogulinu se uskoro otvara najveća i najmodernija tvornica sladoleda – točnijeg prirodnog, zanatskog sladoleda u svijetu, piše u nedjelju Večernji list.

I to će biti mjesto ljubitelja te svevremene delicije itekako htjeti posjetiti jer, kako najavljuju vlasnici, osim što će se u proizvodnoj hali od 4500 četvornih metara ručno proizvoditi 15 tona prirodnog gelata dnevnobit će to i mjesto gdje će ljubitelji moći gledati kako se priprema ta hladna delicija i degustirati razne okuse te naučiti nešto više o tom poslu.

Naime, jedan od najpoznatijih brendova u Hrvatskoj, aROMA Gelato iskustvo, uskoro će kompletnu proizvodnju preseliti u Ogulin. Pripreme su u punom jeku, već je zaposleno 30-ak djelatnika koji su posljednjih tjedana na intenzivnoj edukaciji u aROMA Gelato Experience Academy.

Ne, priča o tom velikom ogulinskom projektu počinje u Sloveniji, u predgrađu Ljubljane, prije točno deset godina kada je par Tjaša i Primož Ogrizek odlučili sami, praktično u svojoj garaži, ‘skuhati’ prvi sladoled. Bilo im je važno da ga rade od prirodnih sastojaka, bez ikakvih umjetnih aroma i sastojaka, od voća koje su nabavili u svom kraju.

Tom se idejom vode cijelo vrijeme, više od desetljeća iskustva i rada stvorio prepoznatljiv brend, tvrtku aROMA Gelato Experience koja je nadaleko poznata kao proizvođač ručno rađenog zanatskog sladoleda od prirodnih sastojaka koji se prodaju u svojim buticima u Hrvatskoj.

Njihov snažan prodor na hrvatsko tržište odvi

Više o temiIzvor: Leadermedia.hr