Priprema:

Prvo poširajte kruške. Vodu i šećer zakipite zajedno, dodajte karadomom i vaniliju pa ubacite kruške. Poširajte na laganoj vatri 15 min. Kad kruške omekšaju, pažljivo ih izvadite iz vode i stavite da se ohlade.

Zagrijte pećnicu na 180°C. Kalup obložite papirom za pečenje.

Pomiješajte brašno, prosijani kakao, prašak za pecivo i sol. Mlijeko i kiselo vrhnje se miješaju zajedno dok ne postane glatko. Izradite maslc i šećer dok ne postanu pjenasti. Dodajte jaja jedno po jedno i miksajte da se dobro sjedini.

Dodajte pola smjese brašna i pola smjese mlijeka pa umiješajte. Dodajte preostalu smjesu brašna i mlijeka i nastavite miješati na laganoj brzini.

Na dno pripremljenog kalupa dodajte nekoliko žlica tijesta. Stavite poširane kruške, donjom stranom prema dolje u tijesto. Možete odrezati donji dio kruške da bude ravan – tako će bolje stajati. Preostalo čokoladno tijesto stavite oko krušaka. Pecite 50ak minuta.

uživajte!

Više o temiIzvor: Journal.hr