Zašto je projektni menadžer važan za vaše poslovanje?

Vjerujemo da je vaš cilj, kao i cilj većine tvrtki, da se poslovanje odvija nesmetano te da je tvrtka samoodrživa. To znači da tvrtka praktički radi sama i sposobna je samostalno stvarati profit i dobru reputaciju. Direktori žele što manje gasiti požare, a u tome im pomaže projektni menadžer.

  1. Projektni menadžer komunicira s klijentima

Projektni menadžer predstavlja osobu od povjerenja između klijenata i zaposlenika, pogotovo u malim firmama. To eliminira dugo vrijeme reakcije, ubrzava projekte te povećava zadovoljstvo klijenata.

  • Projektni menadžer redizajnira korporativne procese

Projektni menadžer između ostalog bavi se i procjenom vjerojatnosti rizika, identificira ih te pronalazi najbolja rješenja ako se dogode. Kad imate u svojoj tvrtki nekoga tko je stručnjak za rizike, možete biti sigurni da on neće gubiti vrijeme nego će odmah krenuti prema rješenju čak i prije nego se problem pojavi.

  • Projektni menadžer stvara most između različitih odjela tvrtke

Komunikacija među odjelima iznimno je važna za uspješno poslovanje tvrtke, a projektni menadžer je osoba koja ju može poboljšati. Zaposlenici različitih odjela mogu mu se obratiti za pomoć i tako ubrzati proces donošenja odluka.

  • Projektni menadžer upravlja zadacima

Jedan od talenata projektnog menadžera je produktivno postavljanje prioriteta, organizacija zadataka i praćenje rokova. Budući da on preuzima svu odgovornost za navedene poslove, to smanjuje pritisak na zaposlenike koji se onda mogu u potpunosti posvetiti svom poslu.

  • Projektni menadžer vodi brigu o otvorenoj komunikaciji

Da bi projektni menadžer mogao uspješno raditi svoj posao i privesti projekt kraju, on mora znati otvoreno i jasno komunicirati sa svim članovima tima i zaposlenicima koji sudjeluju u projektu. To dovodi do općenito bolje unutarnje komunikacije u tvrtki što povećava produktivnost i zadovoljstvo zaposlenika.

Ovo je samo dio konkretnih utjecaja koje projektni menadžeri mogu imati na vaše poslovanje stoga možemo zaključiti da su oni iznimno potrebni i važni ako ste vlasnik tvrtke koji želi ostvariti značajne rezultate.