Kemijski piling – čudotvorni piling za njegu lica

Oduvijek pokušavamo pronaći načine kako pomladiti kožu i učiniti ju sjajnom i blistavom. Tretman na koji se mnoge žene, ali i poneki muškarci, odlučuju s tim ciljem svakako je kemijski piling. Koja je njegova tajna, otkrivamo u tekstu.

Kemijski piling lica

Kemijski piling vrlo je tražen tretman. Radi se o tretmanu u kojem se koža tretira različitim kemijskim otopinama koje uklanjaju stare stanice kože i potiču stvaranje novih. Kemijski piling lica spade u najtraženije pilinge koji se rade, no nisu isključivi ni drugi dijelovi tjela (pr. vrat ili ruke) kao pogodni za tretman.

Brojni su benefiti ovog tretmana: povećava čvrstoću kože, smanjuje hiperpigmentaciju, proširene pore i vidljive bore. Uz to, kemijski piling osvježava kožu i daje joj blistav, mladenački sjaj. Važno je znati da učinci tretmana nisu samo trenutni, već mogu potrajati i do par tjedana.

Vrste kemijskog pilinga

Osnovna podjela kemijskih pilinga je na površinske i dubinske. Razlika je u stupnju djelovanja, tj. dijelu kože koji zahvaćaju. Ovisno o željenom djelovanju i specifičnim ciljevima svakog pojedinca, koristit će se različite kiseline: glikolna, salicilna, mliječna ili pak mandelična.

Samu vrstu kemijskog pilinga odredit će dermatolog nakon inicijalnog pregleda i procjene stanja kože. Sam broj potrebnih tretmana također je nešto što se određuje po obavljenom pregledu. Vaš dermatolog odredit će i njegu koju je potrebno provoditi nakon kemijskog pilinga. Što i kako ćete nanositi na kožu i koliko dana nakon tretmana, odredit će dakle vaš dermatolog.

Red carpet piling

Piling koji je stekao veliku popularnost među američkim filmskim zvijezdama je tzv. Red carpet piling. Riječ je o pilingu koji je kombinacija mliječne, citratne i salicilne kiseline, a idealan je za sve tipove kože.

Njegova posebnost krije se u tome što traje svega 30 minuta pa ga možete odraditi i u pauzi na poslu. Osim toga, nitko neće znati da ste ga radili jer ne uzrokuje nikakvu iritaciju, crvenilo ili ljuštenje. Ukoliko želite pomladiti kožu oštećenu sunčanjem, sklonu aknama i miteserima ili pak ako želite stimulirati stvaranje kolagena i pomladiti kožu.