Bili smo u Brunch baru Balance i vjerojatno izvrsna slana i slatka jela, pekarske proizvode i kavu

Bili smo u Brunch baru Balance i vjerojatno izvrsna slana i slatka jela, pekarske proizvode i kavu

Bili smo u Brunch baru Balance i vjerojatno izvrsna slana i slatka jela, pekarske proizvode i kavu

Brunch je posljednjih nekoliko godina sve popularniji koncept koji spaja doručak i ručak, ali i druženje s prijateljima uz dobru hranu, kavu, sok i pokoje brunch piće. Ponuda mjesta za marendu u Zagrebu se iz dana u dan širi, što nas kao ljubiteljice ovog koncepta iznimno veseli.

Balance brunch bar na Šalati

Jedno od novijih mjesta u gradu u koje volimo svratiti na kavu, fine pekarske proizvode i popularna jela za marendu je Ravnotežana Šalati. Otvoren ljeto prošle godine, Balance je brzo privukao pažnju mnogih ljubitelja dobre kave i ukusnih zalogaja.

U moderno uređenom prostoru i ugodnoj atmosferi ovdje možete uživati ​​u šarolikoj i kvalitetnoj ponudi jela i pića, od specialty kave, matche, raznih čajeva, cijeđenih sokova do finih pekarskih proizvoda i brunch zalogaja. Balance tim ovih dana je osvježio brunch meni novim jelima, a mi smo ih odmah uputili isprobati.

Brunch jela koja smo isprobale

U izborniku se nalazi ukupno 11 jela među kojima ćete sigurno pronaći svoj favorit (ili favorite).

Ako volite klasiku, Omlet, francuski Tostja Granola siguran su izbor. Jedno od najpopularnijih jela koje gosti obožavaju Ravnoteža Doručak, odnosno jaja sa šunkom, brie sirom, gljivama, pečenim trešnjevim rajčicama, slanutkom sa špinatom i focacciom. Čim smo probale ovu kombinaciju namirnica, bilo nam je jasno zašto se nalazi među najtraženijim jelima u Balanceu.

avokado brusketa, odnosno avokado serviran na sourdough kruhu s mariniranim rajčicama, salatom i klicama bio je naš idući odabir. Uživale smo iu Dimljenom Lososu, Kajgani i Labnehu uz koje još ide salata, ukiseljena mrkva, ukiseljeni ljubičasti luk i kruh.

Ravnoteža doručak; Dimljeni losos, Kajgana, Labneh; Blebetanje

Waffle i Croffle

Isprobale smo i Blebetanje s kremom od batata, jajima na oko, pilećom kožicom i pilećom majonezom. Ovaj waffle u slanoj verziji savršena je kombinacija za doručak ili brunch ako niste ljubitelj slatkog.

A ako ste pak više za slatko nego slano, onda definitivno isprobajte Croffle. Croffle je waffle od lisnatog tijesta na koji ide ananas, mango chutney, kokoš, zobeni crumble i kao završni dodir – kokice u slanoj karameli.

Gastro senzacija u obliku okruglih kroasana

Brunch jela u Balanceu pripremaju sami, dok je za pekarske proizvode zadužen tim iz Kroštule. Odmah smo ga primijetili u vitrini kroasan kifliceviralni kroasani koji su zahvaljujući njujorškoj pekari Lafayette i oduševljenim gurmanima na društvenim mrežama postali svjetska senzacija.

Sada znate da ovaj viralni gastro hit možete isprobati u Balanceu gdje su trenutno u ponudi tri verzije okruglih kroasana – s punjenjem od vanilije, lješnjaka ja jabuke. Isprobali smo sva tri i teško nam se odlučiti za favorita.

Razne slane i slatke opcije, bogata ponuda pića

Od ostalih pekarskih proizvoda u Balance brunch baru možete probati klasične kroasane, cruffine, slane puževe, kekse s čokoladom i lješnjacima… U ponudi imaju i nekoliko sendviča, pizza, ali i slatke opcije poput kruha od banane, kruha od mrkve, kruha od brusnica i jabuka i kruh od čokoladnih tikvica.

Uz brunch, osim kave, čajeva i cijeđenih sokova, možete uživati ​​u kombuchami i domaća izrada ledenom čaju ili sirupu od bazge. Od alkoholnih pića nude Houblon pivo, pjenušavo i rose vino te koktele Mimosa i Hugo.

Ravnoteža otvoren je od ponedjeljka do petka od 7 do 20 sati, a vikendom rade od 8 do 15 sati. Brunch se poslužuje od utorka do nedjelje.

Cijeli meni možete pogledati ovdje.

Foto: Sanja Tušek

Najčitanije

Učitati još

Više o temiIzvor: Journal.hr