U virtualnom dvoboju Beethovena i repera, u bečkom muzeju Kuća glazbe, sudjeluje i publika

Od 1. ožujka do kraja lipnja ove godine posjetitelji u interaktivnom bečkom muzeju Kuću glazbe mogu uroniti u svijet virtualne stvarnosti pomoću VR naočale. U sklopu nove ponude muzeja pod nazivom „BEETHOVEN//OPUS 360” oživljava se znameniti skladatelj Ludwig van Beethoven i smješta se u današnje vrijeme, i to u virtualni rap dvoboj. Posjetitelji se mogu uključiti u dvoboj između mladog Beethovena i njegovog suparnika te određivati ​​ritam, rime i slično, a pritom trebaju pridobiti publiku Beethovenovim vještinama. Usput se mogu bolje upoznati s čuvenim skladateljima i saznati više o njemu.

Cilj je, između ostaloga, približiti Beethovena i njegovo stvaralaštvo mlađim generacijama. Kombinacija igara, klasične glazbe i repa te virtualne stvarnosti služi za prenošenje zanimljivih činjenica o jednom od najvećih skladatelja na svijetu. Pritom nema suhoparnih činjenica, već je važno zabaviti se pri učenju. Kako igra napreduje, mogu se poistovjetiti s likom mladog Beethovena natječući se sa suparnicima da bi izborili pobjedu u pojedinim rundama.

„Virtualna stvarnost odličan je način za prenošenje znanja o klasičnoj glazbi i povijesti na zabavan način. Kuća glazbe time ponovno dokazuje da u ovoj kulturnoj prijestolnici ljubitelji klasične glazbe mogu doći na svoje, ai djeca i mladi istovremeno mogu izbliza doživjeti povijest glazbe”, ističe direktor Bečkog holdinga Kurt Gollowitzer.

Kuća glazbenog muzeja Bečkog holdinga postoji više od 20 godina. Iz prvog austrijskog muzeja glazba i zvuk razvili su se u vodeću glazbenu ustanovu s jedinstvenim muzejskim konceptom. Kuća glazbe ne predstavlja samo povijest glazbe u Beču, već i poziva posjetitelje da eksperimentiraju sa zvukovima i interaktivnim glazbenim instalacijama te na zabavan način uče i otkrivaju akustični svijet.

Više o temiIzvor:Bug.hr