Kopaonik Business Forum i ove je godine posvećen cijeloj regiji

Počeo je jubilarni 30. Kopaonik biznis foruma. Interes za najznačajniji konferencijski događaj u zemlji i regiji je velik. Očekuje se sudjelovanje više od 1500 posjetitelja.
Na ovogodišnjem jubilarnom 30. Kopaonik Business Forumu, od ukupno 34 panela, više od jedne trećine bit će posvećeno cijeloj regiji i izazovima s kojima se suočavaju zemlje zapadnog Balkana, na kojima će sudjelovati renomirani stručnjaci i eminentna domaća imena. a sudjelovat će regionalna gospodarska i politička scena. Na Forumu, koji će trajati od 5. do 8. ožujka, prijavljeno je oko 200 govornika koji će sudjelovati u 34 panela, 3 plenarne sjednice i četiri posebna događaja.

Centralna tema Foruma je „Otpor ekonomije u nesigurnim vremenima – ključni izazovi za Srbiju i Zapadni Balkan“. Predsjednik i članovi Vlade, guverner Narodne banke Srbije, veleposlanici EU i SAD-a, predstavnici akademske zajednice, međunarodnih financijskih institucija, gospodarstvenici, kao i predsjednici regionalnih gospodarskih komora odnijet će aktivno sudjelovanje u radu Foruma.

Kao i prethodnih godina, Forum će otvoriti guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković. Na kraju Foruma, sada već tradicionalno, sudionicima će se obratiti predsjednica Vlade Srbije, gospođa Ana Brnabić.

Kopaonik Business Forum je od svog osnivanja mjesto susreta, poslovnog povezivanja i dijaloga. U proteklih 30 godina Forum je kontinuirano rastao i razvijao se sadržajno i organizacijski. Danas je to najprestižniji poslovni događaj u zemlji i regiji. Kontinuirano poboljšanje kvalitete Foruma ostvareno je u okruženju u kojem uglavnom postoje diskontinuiteti i preokreti u gotovo svim sferama društva. Kronološki, ključne teme predstavljene na Forumu odražavale su stanje i trendove ekonomskih zbivanja u Srbiji i regionu. Očekujem da će Kopaonik biznis forum i ove godine opravdati naziv „srpski Davos“, te da će zaista biti platforma za argumentovanu razmenu stavova, mišljenja i predloga. izjavio je Aleksandar Vlahović, predsednik Saveza ekonomista Srbijeposebno ističući da je ponosan što je Forum održao kontinuitet u kvaliteti i opravdao epitet najvažnijeg privrednog događaja u Srbiji.

To znači da će srpski Davos i ovoga puta biti mjesto na kojem se analitički raspravlja o brojnim temama i pokreće konstruktivne rasprave i kritičke analize ne samo u makroekonomskoj sferi, već iu svim područjima važnim za razvoj gospodarstva i društva. .

Tradicionalno partnerstvo s MasterCardom, započeto 2016. godine, osigurava dodatnu podršku u postizanju veće vidljivosti i podizanju kvalitete ovog važnog događaja. Jelena Ristić, direktorica za tržišta Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine u Mastercardu istaknula je: “Poslovno, a prije svega financijsko tržište Srbije, prošlo je u prethodnom desetljeću kroz značajne promjene u pogledu usvajanja suvremenih tehnoloških rješenja i promjene svijesti svih sudionika na tržištu. Ovo su pozitivne pomaci promatrano u kontekstu globalne super-povezanosti i hiper-oslanjanja na tehnologije koje su dvije paradigme suvremene ekonomije. Imajući u vidu da mi nismo izuzeti od globalnih trendova koji se prelijevaju na naše tržište, važno je raditi na izgradnji otpornosti svih tržišnih igrača, osobito malih i srednjih poduzeća koja su okosnica svake lokalne privrede. Praksa pokazuje da su suvremene bezgotovinske tehnologije, uz edukaciju i izgradnju povjerenja u tehnologije, temelj tih napora, a da takve aktivnosti daju najefikasnije rezultate kroz međusektorsku suradnju, za čije jačanje uvijek ima p

Više o temiIzvor:Profitiraj.hr