Iz Mostara preko Zagreba do europskih aerodroma

Grad Mostar bi od svibnja trebao imati redovitu liniju za Zagreb, a preko zagrebačke zračne luke bio bi povezan sa svim glavnim središtima Europe, kazao je u agenciji Fena gradonačelnik Mostara Mario Kordić. Kordić kaže da je procijenjeno da je najbolje “pronaći neku od zračnih luka koje su značajne na karti Europe kako bismo preko nje imali veze s ostatkom Europe”.

“Očekujemo da će se javiti neka od kompanija zainteresiranih za voznu liniju Mostar-Zagreb i obratno, a to bi moglo biti tri puta zajedno i najmanje dvije jutarnje linije kako bi putnici iz Mostara mogli uhvatiti druge veze prema europskim destinacijama”, kazao je Kordić. i dodao kako u Gradu Mostaru smatraju da su odabrali dobar model. “Ako nam se javi nacionalni operater, to bi značilo da smo povezani sa svim zračnim lukama”, rekao je i dodao da očekuje da će nam se turoperatori javiti u sljedećih 10-15 dana te da će od petog mjeseca Mostar biti povezan sa svim većim. gradovi.Europa.

Dodao je kako je rano govoriti o cijenama ali i kako postoje ”želje da bi karte trebale biti značajno jeftinije”. Između ostalog, Kordić je rekao kako je Zračna luka Mostar stalna tema u njegovom mandatu te da su preuzete dužnosti ”vidjeli da Zračna luka Mostar predstavlja strateško javno poduzeće koje bi trebalo otvoriti nove koridore i nove mogućnosti dolaska turista u Mostar i poslovnih ljudi kako bi se čitava regija mogla uzdizati”. Kordić je rekao i kako ”nije istina da zračna luka Mostar ne funkcionira nikako”. Dodao je kako i ove godine postoje najavljeni charter letovi kao i da postoji najava povećanja njihovog broja.

Podsjećamo, mostars

Više o temiIzvor:Profitiraj.hr