Google Play igre za računala stižu u Europu i Japan

Osim Windows računala Google Play igre uključuje veću podržanu platformu kao što su Android mobiteli i tableti te ChromeOS. Korisnici će također imati mogućnost da nastave igranje na drugom uređaju kada se na njega prebace.

Usluga uskoro će biti dostupna u Japanu i pojedinim europskim tržištima, koja u ovom trenutku ne uključuju Hrvatsku. Do sada je bilo dostupno na tržištima kao što su Hong Kong, Južna Koreja, Tajvan, SAD, Australija, Brazil, Kanada, Indonezija, Malezija, Meksiko, Filipini, Singapur i Tajland, prenosi TechCrunch.

Uz značajke korisnih igrača tu su i značajke za razvojne programere koji će dobiti set alata za razvoj i prilagodbu igara kao što su učitavanje APK-ova putem ADB naredbe, upotrebe Android Studija za prilagodbu grafičkih i hardverskih postavki i dr. No da bi te alate mogli koristiti prvo trebaju putem forme za prijavu izraziti svoj interesza uslugu.

Minimalni hardverski zahtjevi za pokretanje usluga na PC-u uključuju Windows 10 (v2004), SSD disk s 10 GB dostupnog prostora za pohranu, 8 GB RAM-a, Intel UHD 630 GPU ili slično i 4 fizička jezgre procesora.

Više o temiIzvor:Bug.hr