Kako isplativo štedjeti u doba visoke inflacije?

Visoka inflacija koju već neko vrijeme svjedoči ne samo da umanjuje kupovnu moć naših plaća, već umanjuje i vrijednost naše štednje koju smo godinama gradili. Novac ušteđen prije samo nekoliko godina danas vrijedi šipka 10% manjea izgleda da će se taj trend nastaviti iu budućnosti.

Većina Hrvata štedi tako da svoj novac drži na bankovnim računima ili u gotovini. No, takvi oblici štednje izrazito su neisplativi jer ne donose nikakav prinos, a inflacija izjeda vrijednost novca. Kamatne stope na štednji u bankama blizu su nule, što znači da držanjem novca na računu štediše samo gube.

U takvoj situaciji, rastući se broj štediša okreće drugim, isplativim oblicima štednje koji nude prinos i zaštitu od inflacije, a među njima se ističu. zlatne poluge i zlatnici koji se smatraju investicijskim zlatom.

Prosječni prinos veći od 8%

Samo prošle godine štediše u Hrvatskoj kupile su investicijsko zlato u vrijednosti većoj od dvije milijarde kuna, što je poraslo za više od 100 posto u odnosu na prethodnu godinu. Glavni razlog zašto građani ubrzano nabavljaju zlatnike i zlatne poluge trebaju tražiti u ugledu zlato kao imovinu štiti od inflacije te pruža sigurnost u nesigurnim vremenima, kao iu visokim prinosima koje je investicijsko zlato donosilo u prošlosti.

Naime, cijena zlata u eurima u proteklih je 20 godina u prosjeku rasla više od 8% godišnje, što je znatno više od prinosa na štednju u bankama, ali i od većine ostalih oblika ulaganja. Kumulativno gledano, investicijsko zlato kupljeno prije 20 godina danas vrijedi čak pet puta više, izraženo u eurima. Istovremeno, novac u bankama izgubio je svoju realnu vrijednost uslijed inflacije koja i dalje nastavlja pogađati štednju građana.

Investicijsko zlato dolazi u obliku fizičkih poluga i zlatnika

Prednosti investicijskog zlata

Osim već spomenutih visokih prinosa koje je zlato donosilo u prošlosti, a za koje mnogi analitičari vjeruju da će se nastaviti iu budućnosti, zlatne poluge i zlatnici privlače sve više štediša i zbog brojnih drugih prednosti koje imaju u odnosu na klasično držanje novca u banci.

Primjerice, investicijsko zlato u potpunosti je oslobođeno svih poreza, uključujući PDV i porez na kapitalnu dobit, što znači da sva zarada ostaje isključivo investitoru, bez ikakvih obveza prema državi. Osim toga, zlato je vrlo likvidno jer ga se po potrebi može unovčiti po trenutnom tečaju bilo gdje u svijetu bez čekanja.

Posjedovanje zlatnih poluga i zlatnika, osim što pruža sigurnost i zaštitu, štedi daje i visoku razinu neovisnosti od države i bankarskog sustava, što može biti posebno korisno u razdobljima recesije, krize i visoke inflacije kada držanje novca u bankama može biti ne samo neisplativo, nego i rizično.

Gdje i kako kupiti investicijsko zlato u Hrvatskoj?

Kupnja zlatnih poluga i zlatnika vrlo je jednostavan i brz proces kojeg je moguće obaviti kod ovlaštenog trgovca kao što je Centar Zlata – vodeći hrvatski distributer investicijskih plemenitih metala. Centar Zlata ovlašteni je distributer poznatih europskih kovnica poput austrijske državne kovnice Novčić Austrija poznate po kovanju dukata Franjo Josip.

Kupnju investicijskog zlata moguće je obaviti u nekoj od poslovnica Centra Zlata ili putem web trgovine, uz 100% osiguranje i brzu dostavu na kućnu adresu. U slučaju kupnje u poslovnici, proizvodi su u pravilu dostupni odmahbez čekanja, a moguća je i pohrana zlata u sigurnim sefovima Centra Zlata koja je potpuno besplatna prvih godinu dana.

Centar Zlata nudi i jamči najbolje cijene na hrvatskom tržištu, kao i garantiran otkup zlata.

U asortimanu Centra Zlata moguće je pronaći nešto ponešto za svakoga, budući da je moguće kupiti proizvode od zlata u rasponu mase od samo jednog grama, do onih najvećih od jednog kilograma, što osigurava dostupnost ulaganja u zlato svima, bez obzira na platežnu moć.

Ako želite spasiti svoju štednju od inflacije kupnjom zlatnika i zlatnika, tradicionalne zaštite od inflacije i krize, kontaktirajte djelatnike Centra Zlata za besplatne konzultacije pozivom na broj 01 3000 783 ili slanjem e-maila na [email protected].

Najbolju ponudu zlata za štednju u Hrvatskoj kliknite na link: INVESTICIJSKO ZLATO.

Više o temiIzvor:Profitiraj.hr