Infobip je imenovao Richarda Krasku na mjesto financijskog direktora

Richard Kraska u Infobip je stigao iz tvrtke RealPage.

Infobip, globalno najpovezanija oblak komunikacijska platforma, imenovao je Richarda Krasku na mjesto financijskog direktora (CFO). Richard Kraska je iskusni financijski stručnjak, koji je prije dolaska u Infobip obnašao dužnost financijskog direktora u nekoliko brzorastućih softverskih tvrtki. U Infobipu će voditi financijski tim dok tvrtka ulazi u novu fazu ambicioznog, profitabilnog rasta i učvršćuje svoju poziciju vodeće cjelovite višekanalne komunikacijske platforme.

Richard Kraska u Infobip je stigao iz tvrtke RealPage, nekretninske softverske platforme s liderskom pozicijom na američkom tržištu, koja se procjenjuje na 250 milijardi američkih dolara. U toj je tvrtki također obnašao dužnost financijskog direktora. Prije toga bio je financijski direktor IT tvrtke Rocket Software, u kojoj je predvodio značajne transformacije unutar odjela financija s ciljem pokretanja sveukupnog poslovnog rasta. Osim toga, Richard je obnašao i niz rukovodećih funkcija u tvrtki Western Digital u tzv. Silicijskoj dolini, koja proizvodi memorijske jedinice za uređaje, te proveo 16 godina radeći za tvrtku GE. Tijekom dugogodišnje profesionalne karijere u, između ostaloga, medija, financijske industrije, nafte i plina, i zdravstva, stekao je različita, opsežna poslovna znanja.

Kraska je u Infobip stigla u trenutku kada tvrtka bilježi znatan rast. Tvrtka je povećala svoj globalni doseg i tehničku ponudu zahvaljujući akvizicijama niza tvrtki, uključujući OpenMarket, giganta koji pruža rješenja za razmjenu poruka, i Peerless Network, pružatelja VoIP usluga, u SAD-u. Osim toga, komunikacijska platforma je preuzeta developersku konferencija Shift i tehnološki časopis Netokracija s ciljem osiguranja podrške svojoj strategiji odnosa s developerima. Prošli mjesec analitička kuća Juniper Research proglasila je Infobip vodećim pružateljem CPaaS usluga u izboru 19 tvrtki, istaknuvši kako Infobip nadilazi sve svoje konkurente po pitanju kapaciteta i sposobnosti.

Suosnivač i glavni izvršni direktor Infobipa Silvio Kutić izjavio je sljedeće: „Prema podacima tvrtke Juniper Research, sljedeće će se četiri godine udvostručiti tržište CPaaS usluga. Infobip koristi taj rast i jača svoju poziciju vodećeg pružatelja CPaaS usluga na tržištu. Naše neprestano širenje odraza je činjenica da korisnici sve više zahtijevaju neometanu interakciju između tvrtki, ljudi i stvari.“

„Richard je izvanredan financijski stručnjak i lider, koji ne samo da razumije naše poslovanje i tržište, već posjeduje golemo

Više o temiIzvor:Poslovni.hr