Nova proljetna H&M kolekcija idealna je za party kombinacije

“Ovom kolekcijom htjeli smo se fokusirati na napredak koji je H&M postigao s ukrasima od recikliranog sadržaja. Uvijek je važno uzeti dugoročnu perspektivu kada je u pitanju održivost, au isto vrijeme zalagati se za promjene. Povećanje udjela recikliranih šljokica, perli i kamenčića na 100% u ovoj kolekciji predstavlja godinu napornog rada i suradnje između više timova u H&M-u i znamo da će imati veliki utjecaj na buduće kolekcije,” kaže Ann-Sofie Johansson, kreativna savjetnica u H&M-u. -u.

Dizajnirana da oponaša svjetlucavu magiju prirodnih kristala i minerala, kolekcija se manifestira u klasičnim, čistim siluetama u tonovima dragocjenog dragulja obrubljenim svjetlucavim ukrasima. Ključni komadi sastoje se od niza mini haljina, s dva smaragdno-zelena i citrus-žuta komada izrađenih od recikliranog poliestera i pojačanih šljokica izrađenih od recikliranih PET plastičnih boca, te kamenčićima i perlama izrađenim od recikliranih plastičnih polica i kutija. Biserno bijela ukrašena mini haljina napravljena je od mješavine lana i viskoze, koristeći Livaeco by Birla Cellulose™ viskozu koja potječe iz certificiranih održivih šuma.

Komadi trapera s kamenčićima u kombinaciji organskog i recikliranog pamuka izgledaju sjajno za uličnu odjeću. Par upečatljivih cipela s platformom od mješavine organske svile i viskoze, korištenjem LENZING™ ECOVERO™ viskoze dobivene iz obnovljivih izvora drva, i upečatljiv nakit pomalo nadrealističnih oblika, izrađenih od recikliranog mesa nakon upotrebe, upotpunjuju kolekciju.

Više o temiIzvor: Journal.hr