U Sisku projekti vrijedni 10,9 milijuna eura

Završetkom tih radova povećat će se pouzdanost opskrbe i racionalizirala potrošnja energije.

Sisački vodovod doo provodi 10,9 milijuna eura vrijedne projekte obnove postrojenja, instalacija i zgrada oštećenih u razornom potresu krajem 2020. godine, a radove je u srijedu obišla gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček.

Sredstva iz dva ugovora Fonda solidarnosti EU koriste se za sanaciju štete nastalih neposredno nakon potresa u postrojenju Novo Selište pokraj Petrinje i sanaciju štete i vraćanje u tehnički ispravno stanje postrojenja za kondicioniranje vode u tom pogonu, te vodoopskrbnog sustava kojim upravlja Sisački vodovod.

“Najvažnije je u ovom projektu da će njegovim završetkom Siščani dobiti još pouzdaniju vodoopskrbu i da će postrojenje u koje odavno nije ulagano, biti potpuno modernizirano i automatizirano. Zadovoljna sam što će za ovaj projekt biti povučen i zadnji euro iz europskih fondova koji će biti uložen na najbolji način za poboljšanje vodoopskrbe i kvalitete života u Šisku”, kazala je gradonačelnica nakon obilaska.

Trenutno su u tijeku radovi na obnovi konstrukcija svih građevinskih postrojenja za kondicioniranje vode u Novom Selištu i vodospremi Sv. Trojstvo, rekonstrukcija nadzorno-upravljačkog sustava i sustava napajanja električnom energijom pogona Novo Selište, rekonstrukcija sustava grijanja i planiranja zamrzavanja postrojenja te revitalizacija crpnog postrojenja pogona za obradu vode Novo Selište.

Završetkom tih radova povećat ć

Više o temiIzvor:Poslovni.hr