Američka futurologinja Erica Orange govorit će o budućem obrazovanju i radu na poslovnoj konferenciji Future Tense u Zagrebu

Da je današnje obrazovanje neprilagođeno tržištu rada priča je koja se ponavlja iz godine u godinu. A kakva će biti budućnost obrazovanja, ali i tržišta rada? Kako će zarađivati ​​generacija koja danas upisuje srednju školu i postoje li poslovi koje će oni obavljati? Odgovor na ta i mnoga druga goruća pitanja iz ove domene ponudit će futurologija Erica Orange na poslovnoj konferenciji Budućnost u Zagrebu, 10. i 11. svibnja.

“Vjerujem da će jedna od najvrjednijih vještina novih generacija biti sposobnost razlikovanja istinitih od lažnih informacija, a mi ih tome trenutno ne učimo. Prema nekim istraživanjima većina učenika ne zna prepoznati lažne vijesti na internetu. Takva situacija je kritična. Ne učimo ih u medijskoj pismenosti, ne govorimo u školama o pitanjima etike i pravednosti u pristranim algoritmima umjetne inteligencije kojima su svakodnevno okruženi. Učimo ih samo kako da budu dobri na testovima, a oni će jednostavno zaboraviti sve te stvari.”kaže Erica, koja će na Future Tenseu imati predavanja pod naslovom Učenje na rubu sutrašnjice.

Erica Orange proglašena je jednom od najutjecajnijih svjetskih futurologa od strane časopisa Forbes. Ona je izvršna potpredsjednica i glavna operativna direktorica The Future Hunters. Na dnevnoj bazi procjenjuju se novonastale društvene, tehnološke, ekonomske, političke, demografske i ekološke trendove za najutjecajnije tvrtke s liste Fortune 500 i klijente iz javnog sektora.

„Jedan od najvažnijih aspekata digitalne transformacije je promjena organizacijske kulture koja od poduzeća zahtijeva da konstantno preispituju status quo, eksperimentiraju, ali i prihvaćaju neuspjeh kao sastavni dio uspjeha. Ovaj pristup traži i jednu novu obrazovnu paradigmu u kojoj je sposobnost i umijeće kritičkog i analitičkog razmišljanja važnija od pukog usvajanja znanja i vještina. Razvoj tehnologije i pojava novih zanimanja vjerojatno će nametnuti nove i prilično fluidne obrazovne koncepte, koji će dati primat konceptu cjeloživotnog obrazovanja i edukacije“, smatra dr. sc. Tomislav Radošpotpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za industriju i održivi razvoj.

Tomislav Radoš HGK. Foto: Vedran Peteh / CROPIX

Osluškujući potrebe članica i tržišta, HGK je pokrenula digitalnu platformu za stjecanje i razmjenu poslovnih znanja i vještina.

Online platforma Masterclass odgovor je na sve veću digitalizaciju društva i promjene u načinu na koji ljudi pristupaju usvajanju znanja. Platforma će obuhvatiti poslovna znanja od niza korisnih poznatih hrvatskih stručnjaka, poslovnih trenera i konzultanata kako bi HGK Masterclass postao jedan od ključnih katalizatora pozitivnih promjena u transformaciji hrvatskog gospodarstva“, rekao je dr. sc. Luka Burilovićpredsjednik Hrvatske gospodarske komore.

Future Tense međunarodno je nagrađena poslovna konferencija i održava se 10. i 11. svibnja 2023. u Muzeju suvremene umjetnosti. Osim Erice Orange, u Zagreb dolazi još šest svjetskih cijenjenih futurologa; Gerd Leonhard govorit će o održivoj budućnosti, Nikola Badminton o tehnologiji budućnosti, a Anders je shvatio o tome kako će izgledati vodstvo budućnosti. S kopenhaškog Instituta za studije budućnosti dolaze dva futurologa; Sophie Hvitvedkoja će nam približiti kako izgleda budućnost metaversea, umjetne inteligencije i medija te Joe-Max Wakimstručnjak za trendove u zdravstvu i medicini. Alfons Karabuda govorit će o budućnosti industrije zabave i kulture.

Osim predavanja, na Future Tense 2023. očekuju vas i panel rasprave s vodećim ljudima iz lokalne i regionalne poslovne i akademske zajednice, neprofitnog sektora i javne uprave. U MSU će se okupiti donositelji odluka na svim razinama i o mogućnostima koje donose nove tehnologije i primjena inovacija u svakodnevnom poslovanju.

Detalje o futurolozima te fotografije slobodne za objavu pronađite u priloženom press kitu, koji možete pronaći i na CRTA

Više o temiIzvor:Profitiraj.hr