Framework najavljuje prijenosno računalo s nadogradivom grafikom

Kada su u pitanju prijenosna računala namijenjena igranju jedne od važnijih komponenti je grafička kartica. Upravo u tom smjeru razvijao se Expansion Bay sustav koji nudi, između ostalog, izmjenjivu grafiku.

Tako je osim hardverskog debljeg i dubljeg grafičkog modula moguće ugraditi i modul sa dva dodatna ventilatora za bolje hlađenje. Za jedan koji želi više prostora za pohranu mogu se ugraditi dva dodatna SSD-a.

Prijenosno računalo Framework 16

Za razliku od samo četiri utora za kartice u Prijenosno računalo 13 modeluPrijenosno računalo Framework 16 može se pohvaliti sa šest utora za kartice i novim sustavom ulaznog modula koji omogućuje brzu zamjenu cijele tipkovnice i touchpada.

Kao što se može vidjeti u video predstavljanju na dnu članka, središnju tipkovnicu moguće je pomaknuti u stranu i dodati modul numeričke tipkovnice. Touchpad također je moguće pomaknuti lijevo ili desno, zahvaljujući paru modularnih odstojnika.

U budućnosti je plan otvoriti Framework Marketplace za proizvođače modula treće strane, omogućujući pojedincima i tvrtkama izravno sudjelovanje u ekosustavu.

Više o temiIzvor:Bug.hr