Ministri Oleg Butković i Davor Filipović posjetili JGL

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar prometa, mora i infrastrukture Oleg Butkovićuz ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Filipovića sa suradnicima, posjetili su danas JGL.

Susret je započeo radnim sastankom na kojem su predsjednik Upravnog odbora Ivo Usmiani i izvršni direktor Mislav Vučić predstavili su poslovanje JGL-a, ostvarene rezultate za 2022. godinu te daljnje razvojne planove tvrtke. Uz njih, domaćini sastanka bili su zamjenik predsjednika Uprave JGL-a Dino Ćoza Saršončlanice Upravnog odbora Eva Usmiani Capobianco ja Dorotea Pernjak Banićdirektor korporativnih financija Anton Barbirdirektorica korporativnog računovodstva i poreza Verica Crnković te savjetnik za korporativne poslove Bruno Mihanović.

– Naše projekte Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, kao i HBOR, podržavaju već dugi niz godina. Povijest uspješne suradnje JGL-a i MINGOR-a počela je 2009. godine kada nam je dodijeljen status nositelja poticajnih mjera. Smatramo da je upravo ovakva uspješna suradnja pravi iskaz podrške hrvatskim izvoznicima i ključna poluga JGL-a za razvoj i rast poslovanja. Zahvaljujući investicijama koje su podržali, JGL je kreirao dodanu vrijednost za kompaniju, lokalnu zajednicu u kojoj djeluje, ali i hrvatsko gospodarstvo u cjelini – kazao je Ivo Usmianipredsjednik Upravnog odbora JGL-a podsjetivši kako je HBOR podržao i aktualnu investiciju INTEGRA čija je ukupna vrijednost 53 milijuna eura, a kojom JGL značajno podiže istraživačko-razvojne, proizvodne i skladišne ​​kapacitete te jača konkurentnost na globalnom tržištu zdravlja.

Nakon sastanka delegacija u pratnji domaćina obišla je sterilnu farmaceutsku proizvodnju unutar kompleksa JGL Pharma Valley, gdje su ministri imali priliku vidjeti suvremene tehnološke procese JGL.

– Ugodno smo iznenađeni svime što smo vidjeli i iskreno čestitamo Upravi JGL-a na svim postignućima. Drago mi je da Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo gospodarstva prepoznaju važnost ove tvrtke i njezinog razvoja – nakon obilaska izjavio je ministar Oleg Butkovića ministar Filipović iznio je i pozitivne dojmove vezane uz istraživačko-razvojna dostignuća JGL-a.

– Prvi put sam u posjetu JGL-u i mogu samo čestitati na uspješnom vodstvu tvrtke jer sve što sam danas imao priliku vidjeti pokazuje vašu predanost radu i usmjerenost na rast i inovacije. Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja svjesno je da treba poticati

Više o temiIzvor: Leadermedia.hr