Jabil u Osijeku gradi novi centar izvrsnosti za proizvodnju

Društvo Jabil Inc. (NYSE: JBL) najavio je izgradnju novog velikog centra izvrsnosti za proizvodnju u Osijeku. Ovo ulaganje je potvrda Jabilove kontinuirane predanosti rastu i inovacijama u regiji.

Završetak izgradnje proizvodnog pogona planiran je za početak 2024. godine. Očekuje se da će centar biti pokretač lokalnog gospodarstva, stvarajući više od 1500 novih radnih mjesta za kvalificirane radnike. Početkom rada novog centra izvrsnosti za proizvodnju, Jabil će postati jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji, a lokalnoj zajednici pružiti priliku za rast i razvoj.

Jabil je osnovan 1966. godine u SAD-u. Riječ je o jednom od najvećih svjetskih pružatelja proizvodnih rješenja, koji trenutno ima više od 250.000 zaposlenika na stotine različitih lokacija u 30 zemalja. Jabil surađuje s više od 400 vodećih svjetskih brendova u brojnim sektorima za plasiranje njihovih proizvoda na tržišta.

„Širenje poslovanja strateška je odluka koja je u skladu s usmjerenošću Jabila na dugoročne trendove i rast u područjima obnovljivih izvora energije, električnih vozila, zdravstva, 5G mreže i oblaka. Novi pogon bit će središte Jabilove stalne predanosti inovacijama, održivosti i pružanju cjelovitih proizvodnih rješenja svojim kupcima,” istaknuo je Gerald „JJ“ Creadon, izvršni potpredsjednik operacija u Jabilu.

Zapošljavanje radne snage za novi centar izvrsnosti za proizvodnju u Osijeku već je započelo i nastavit će se tijekom 2023. godine. Trenutno su otvorene menadžerske i inženjerske pozicije, kao i niz radnih mjesta u operacijama, opskrbnom lancu, financijama i ljudskim resursima.

„U Jabilu njegujemo kulturu u kojoj zaposlenici mogu obavljati svoj posao na najbolji mogući način. Zaposlenicima pružamo neograničene mogućnosti rasta i razvoja, kao i kreativnu slobodu da budu ono što stvarno jesu. Naša je tvrtka okrenuta budućnosti i može se pohvaliti raznolikim portfeljem industrijskih operacija. Molimo da nam se jave svi zainteresirani, bez obzira da li su tek diplomirali ili iza sebe imaju godinu radnog iskustva”, dodao je Robin

Više o temiIzvor:Profitiraj.hr