Može li Crna Gora oboriti turističke rekorde iz 2019.?

Hotelijeri zadovoljni rezervacijama, a rekordi se bilježe već početkom 2023.

Crnu Goru je prošle godine posjetilo više od dva milijuna turista i ostvareno je gotovo 12,5 milijuna noćenja. Kad je riječ o financijama, podaci Središnje banke pokazuju da su prihodi od stranih turista iznosili 1,054 milijarde eura.

Ne, unatoč postignutim rezultatima, rekordi koje je država postigla u 2019. godini još uvijek nisu oboreni.

Izvrstan buking

Najave za ovu sezonu su izvrsne, hotelijeri su zadovoljni rezervacijama, a rekordna posjećenost zabilježena je na samom početku godine.

U Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma za portal eKapija kažu da, iako je početak sezone na sjeveru Crne Gore obilježio neizvjesnost u pogledu snježnih padavina, sada se već može govoriti o uspješnoj zimskoj turističkoj sezoni.

Kada je u pitanju jug, interes je bio velik od samog početka godine, dobra posjećenost pobrinula su se imena regionalnih glazbenih zvijezda i odlični programi domaćih turističkih organizacija. Smještajni kapaciteti su tijekom novogodišnjih praznika bili vrlo popunjeni – kažu nam iz MERT-a.

Od 21. siječnja, kada je službeno počela skijaška sezona, skijaški centri bilježe dobru posjećenost.

Sumirajući sve statističke pokazatelje, rezultatima zaista možemo biti zadovoljni. Ova sezona je pokazala da Crna Gora sve više postaje cjelogodišnja destinacija, koja i bez obilnih snježnih padavina može privući turiste različitim sadržajima i biti atraktivna destinacija za turiste sa brojnih tržišta – navode iz Ministarstva.

Govoreći o sezoni prije nama, iz ovog Vladinog resora kažu da je dočekaju spremni is puno optimizma.

Izgradite brend

Velika očekivanja od ljetne sezone imaju iu Privrednoj komori Crne Gore (PKCG). Zadovoljni su bukingom i imaju dobre najave dolazaka iz zapadne i srednje Europe, Izraela i regije.

Privlačenje turista veće platežne moći potrebno je postići povećanjem broja turista s prioritetnih emisijskih tržišta, diverzifikacijom i inoviranjem proizvoda te povećanjem broja dolazaka turista izvan glavne turističke sezone – kažu u Komori.

Kako navode, moderni t

Više o temiIzvor:Poslovni.hr