Apple Music Classical – 5 milijuna klasičnih skladbi na jednom mjestu

OSNOVNI PODACI
Naziv Apple Music Classical
namjena Streaming klasične glazbe
Android Nema
iOS Trgovina aplikacijama
Cijena Uključeno u Apple Music, 30 dana besplatno, nakon toga 5,97 € mjesečno

Uz Apple Music, aplikaciju za strujanje glazbe koja nudi više od 100 milijuna pjesama, Apple je lansirao novu, samostalnu mobilnu aplikaciju za klasičnu glazbu. Ona je namijenjena specifično ljubiteljima klasične glazbe, kojima će omogućiti, kako kažu, pristup i lagano pronalaženje bilo snimki u najvećem svjetskom katalogu. Optimizirano je korisničko sučelje, izmijenjeno je i donekle pojednostavljeno u odnosu na postojeći Apple Music, dostupni su već predefinirani playliste, biografije skladatelja, opisi tisuća glazbenih djela i slični sadržaji koji će zanimati ciljnu skupinu.

Beethoven, Čajkovski i društvo: nudi se preko 700 playlista iz 800 godina povijesti glazbe
Beethoven, Čajkovski i društvo: nudi se preko 700 playlista iz 800 godina povijesti glazbe

Apple navodi kako i Apple Music Classical podržava reprodukciju u Spatial Audio standardu te kvalitetu zapisa do 192 kHz (24-bit Hi-Res Lossless), što bi trebalo biti dovoljno i najzahtjevnijim slušateljima. U katalogu se nalazi preko 5 milijuna skladbi, “od proslavljenih snimaka pa do zaboravljenih dragulja”, au ponudi su i nove ekskluzivne snimke albuma u izvedbi svjetski poznatih orkestara.

Pretraživanje kolekcije omogućeno je po skladatelju, nazivu ili čak nadimku djela, razdoblju, žanru, režiji, izvođačima i slično. Skladbe su popraćene i ilustracijama slavnih skladatelja, koje je za Apple ekskluzivno izradila skupina suvremenih umjetnika, ali u skladu sa stilom vremena u kojem je živio određeni skladatelj. Dakle, tu je sve što bi jedan ljubitelj klasične glazbe mogao poželjeti.

Kada je riječ o cijeni, Apple Music Classical uključen je u standardnu ​​pretplatu servisa Apple Music, tj. postojeći pretplatnici dobit će ga kao dio postojećeg paketa.

Više o temiIzvor:Bug.hr