Hranilica

OSNOVNI PODACI
Naziv Hranilica
namjena Lijepo napravljen čitač RSS-a
Android Trgovina igračaka/ F-Droid
iOS Nema
Cijena Besplatan

Aplikacije koje su specijalizirane za prikupljanje i prezentiranje sadržaja koji se obično distribuiraju putem RSS feedova često imaju mnogo više mogućnosti nego što većina zapravo želi, a da ne spominjemo činjenicu da često prate svoje korisnike i, u najmanju ruku, obično moraju otvoriti korisnički račun kako bi koristili tu aplikaciju.

S druge strane, Hranilica nameće se kao idealno rješenje za sve one koji samo žele imati funkcionalan mobilni RSS čitač bez pretjerane dodatne opreme. Štoviše, aplikacija je posve besplatna i ne prikazuje oglase, a ipak se može pohvaliti onim značajkama zbog kojih je uživanje čitanja sindiciranog sadržaja na pametnom telefonu odlično.

Aplikacija u početku ne izgleda previše moćno, ali čim se doda prvi RSS kanal (potrebno je unijeti poveznicu) ili se uvozi lista RSS kanala kroz OPML liste (kasnije dodani kanali se mogu i eksportirati), stvari će krenuti izgledati bitno drugačije. Feeder omogućuje izvanmrežno čitanje sadržaja, obavijesti, tu je i podrška za optimizaciju potrošnje baterije, a sadržaj dodanih kanala ažurirat će se u pozadini (moguće je definirati dinamiku kojom će se sadržaj osvježavati) sve dok se ne dodaju RSS kanali grupirani po oznakama.

U svakom trenutku moguće je preuzeti čitav sadržaj za čitanje kao i otvoriti izvornu poveznicu u zadanom web pregledniku, a aplikacija se može pohvaliti i prilično zgodnim sučeljem; tu je i tamna tema, mogućnost podešavanja veličine slova, kao i kako će biti prikazan RSS sadržaj u sučelju. Bilo kako bilo, svi oni koji traže kompaktnog, no moćnog mobilnog čitača RSS-a koji ne stoji ni lipe, upravo su ga 111111111!

Više o temiIzvor:Bug.hr