M San Grupa u Rugvici planira proizvodnju 20 tisuća električnih bicikala

Tvrtka MS Energy, iz sastava M San grupe, predstavila je u utorak u Rugvici novi proizvodni pogon električnih bicikala u kojem planiraju proizvodnju 20 tisuća bicikala godišnje.

Tvrtka MS Energy u novom proizvodnom pogonu sastavlja tri kategorije bicikla – gradski, brdski i trekking bicikli. Proizvodi se 13 različitih modela bicikala – sedam modela gradskih bicikala, tri brdska, dva trekking bicikla, kao i jedan sklopivi bicikl.

– Uz 22 do 24 radnika u smijeni, u jednoj se smijeni sklopovi oko 130 do 140 bicikala, a proizvodnja je linearna kako bi se osigurala najbolja kvaliteta – rekao je voditelj proizvodnje. Mislav Belavić. Dodao je da trenutno tvrtka MS Energy ima osam stalno zaposlenih, a uz njih rade i vanjski suradnici.

– Lani smo proizveli oko 10 tisuća bicikala, a planiramo poduplati proizvodnju – rekao je Belavić.

Dodao je da se pripremaju i za nove modele bicikala za sezonu, a završiti treba još oko tisuću komada sklopivih bicikala. Tvrtka MS Energy proizvodi u pogonu u Rugvici sastavlja bicikle, za koje dijelove dolaze od raznih dobavljača, prije svega iz Kine.

Dijelovi dolaze zapakirani i sklapaju se u pogonu kroz niz procesa, od montaže okvira i gume do pakiranja gotovog bicikla, objasnio je Belavić, istaknuvši kako se kompletan dizajn bicikla radi u M San Grupi. .

Prema riječima product managera Borisa Kozića, svaki njihov bicikl testiran je u laboratoriju i zadovoljava sve europske standarde i certifikate, zbog čega je i Europska unija povoljno tržište za tvrtku. Tržište na koje se fokusira MS Energy je sri

Više o temiIzvor: Leadermedia.hr