Microsoft Windows 365 Cloud

Usluga pristupa Windowsima, s personaliziranim aplikacijama, sadržajem i postavkama, u oblaku putem web preglednika predstavljena je prije gotovo dvije godine. Cilj joj je bio ponuditi kombinaciju snage i sigurnosti oblaka s jednostavnošću osobnog računala.

OpcijomWindows 365 Frontline tvrtkama se, kao javni pregled, nude nove mogućnosti s jednom ključnom značajkom. Sada do tri osobe mogu pristupiti računalu na temelju jedne licence.

Osim prednosti za tvrtke i krajnje korisnike nekoliko ih dolazi i za administratorske sustave koji će moći vidjeti povijest korištenja pojedinih korisnika, upravljati njihovim sesijama te ih po potrebi odjaviti ako to sami nisu učinili npr. na kraju smjene. Administratori također mogu postaviti da se računala automatski odjavljuju, resetiraju i ažuriraju.

To može biti posebno korisno smjenskim i radnicima s nepunim radnim vremenom kojima tvrtke mogu ustupiti zajedničku licencu umjesto plaćanja pojedinačnih licenci koje se samo djelomično koriste.

Prema tome, organizacija s 300 zaposlenika trebala bi kupiti samo 100 licenci za Windows 365 Frontline kako bi za svih 300 zaposlenika omogućila pristup Windows 365 Cloud računalima tijekom dana.

Microsoft još radi na integraciji Cloud računala u Windows 11 što bi trebalo omogućiti uređaje sa sustavom Windows 11 da bi se pri pokretanju izravnih prijava na instanci Cloud računala umjesto lokalnih Windows instalacija.

Microsoftova Windows 365 Cloud računala postaju sve fleksibilnija, LG TV integracija i zanimljiva Android podrška. Windows 365 Frontline nova je opcija koja tvrtkama nudi veću fleksibilnost u načinu na koji kupuju Cloud PC licencu. Pojedinosti ovdje: https://t.co/OjQCYGHo82

— Tom Warren (@tomwarren) 6. travnja 2023

Više o temiIzvor:Bug.hr