Predstavljen Eletta Explore, aparat za cold brew kavu

De’Longhi je predstavio svoj novi aparat za kavu, Eletta Explore, uređaj dizajniran za istraživanje mnogih varijanti toplih i hladnih napitaka od kave, pripremljenih kod kuće. Novo poglavlje u razvoju uređaja ove marke otvara svijet mliječnih napitaka, uz dodatak pripremi cold brew-a. Nova Eletta Explore olakšava pripremu hladne hrane hladno pivo kave kod kuće.

“Inovacija je ono što marku De’Longhi čini posebnom. Nova tehnologija cold brew omogućila nam je da potaknemo trend hladno pivo napitaka i vjerujem da će zato jednostavnost pripreme hladnih i toplih napitaka od kave ubrzo postati svakodnevnica koju će naši vjerni potrošači isto prihvatiti. Cold Brew Cappuccino ili Cold Brew Mojito, jednim dodirom za manje od 5 minuta možete pripremiti vrhunsko osvježenje”, izjavila je Nataša BagićMarketing menadžerica De’Longhi grupe u Hrvatskoj.

Topli i hladni napitci

Uređaj omogućuje pripremu više od 50 toplih i hladnih napitaka od kave kod kuće, između ostalih i pripremu hladno pivo napitka u manje od 5 minuta. Uređaj dolazi s tri tehnologije dizajnirane da zadovolje potrebe svakog ljubitelja kave:

  1. Apsolutna novost na aparatu za kavu De’Longhi je tehnologija hladne ekstrakcije, koja jednim dodirom priprema hladne napitke za manje od pet minuta.
  2. LatteCrema Hot tehnologija zaslužna je za toplu i kremastu mliječnu pjenu.
  3. Eletta Explore također rasol za one koji više vole hladnu kavu uz LatteCrema Cool tehnologiju, novi sustav za pjenjenje mlijeka koji daje mliječnu pjenu na idealnoj temperaturi za hladne napitke i recepte.

Što se događa tijekom pripreme cold brew napitaka?

Tehnologija hladne ekstrakcije razvijena je s ciljem repliciranja rezultata dobivenih tradicionalnim načinom pripreme hladnih napitaka (hladno pivo), posebno hladnom infuzijom. Osmišljena je za izdvajanje svih nijansi okusa zrna kave, pod niskim pritiskom s vodom sobne temperature.

Tijekom pripreme takvog napitka voda zaobilazi grijač i dolazi u komoru za kuhanje na sobnoj temperaturi i pod niskim pritiskom. Vrijeme pripreme je ispod 5 minuta, a karakterizira jednolično pulsiranje pumpe koje podsjeća na ekstrakciju kapanjem. Rezultat je napitak od kave sobne temperature te blagog slatkog okusa.

Više o temiIzvor:Bug.hr