Pregacha: Čokoladna uskrsna torta s jagodama

Prije nego krenete raditi kremu, priredite biskvite i kalup. Na dno kalupa stavite jedan biskvit. Obruč kalupa obložite visokom acetonom folijom ili izrežite papir za pečenje po pola i obložite oko obruča, kao što sam ja. Neće biti preuredno, ali ćete tortu jako jednostavno odvojiti od kalupa.

Jagode izrežite na željene komadiće. Sad krenite s pripremom kreme. Želatinu potopite u hladnoj vodi, prema uputama. Vrhnje za šlag (1) zagrijte do vrenja, pa dodajte omekšalu želatinu. Pomiješajte da se otopi želatina, pa dodajte nutellu i pomiješajte da se sve sjedini. Ostavite 10ak min da se ohladi.

Izmiksajte vrhnje za šlag (2) u mekani snijeg (onako da bude još polutekuće), pa špatulom sjedinite s kremom od nutelle. Krema će biti dosta tekuća, to je ok.

Pripremljeni biskvit u kalupu namažite s par žličica nutelle, unatoč kremi, pa poslažite jagode. Zatim stavite drugi biskvit i ponovite postupak. Na kraju stavite treći biskvit i na njega istresite ostatak kreme. Lupite pažljivo tortu o radnu površinu, da krema lijepo sjedi. Ohladite par sati u hladnjaku, ukrasite po želji, a nakon toga uživajte.

Nadam se da će vam se svidjeti!

Više o temiIzvor: Journal.hr