Hidratantne maglice koje trenutno oživljavaju deset i ne razmazuju šminku

Svi sigurno poznajete onaj osjećaj kada ste negdje prije kraja radnog vremena, a vaše lice jednostavno žudi za hidratacijom. Ujutro, naravno, koža izgleda odlično sa svježe nanesenom šminkom, ali do poslijepodneva to u dosta slučajeva više nije tako. Čak i ako vam je koža masna, vjerujemo da do kraja dana imate potrebu osvježiti je. Tomu je vjerojatno tako jer vam je koža dehidrirana, a da to i ne znate. Upravo zbog toga proizvodi višak sebuma, a to ćete riješiti dobrom hidratacijom.

Ipak, često se dogodi da poslije posla ne idemo ravno doma. To, pak, znači da još neko vrijeme nećemo skinuti šminku i hidratizirati i nahraniti kožu. Srećom, to nije problem otkad postoje hidratantne maglice. Njih jednostavno pošpricajte po licu kako biste koži vratili vlagu koja joj nedostaje. Te maglice licu daju blistavost, a ne maste ga, hrane kožu, a ne razmazuju šminku.

Kako birati hidratantne maglice?

Ove maglice često su u praktičnim pakiranjima pa stanu u svaku torbicu. Tako su vam uvijek pri ruci i vaša koža bit će korak bliže hidrataciji koja joj nedostaje. Također, one su prepune hranjivih sastojaka pa će kožu njegovati. Vaša šminka pritom će ostati na mjestu, a vaš ten u trenu bit će osvježen. Ove maglice također je super imati uz sebe kada krenu topliji dani. One tada služe za hidrataciju, ali i kao osvježenje.

Ono na što treba obratiti pažnju prilikom odabira je način raspršivanja. Naime, nitko ne želi onaj jaki mlaz koji je koncentriran samo u jedno mjesto na licu. Želimo onaj raspršivač koji će maglicu ravnomjerno rasporediti i koji će biti njezin. Upravo to je ključ da šminka ostane netaknuta.

Više o temiIzvor: Journal.hr