Top 10 tehnoloških youtubera vrijednih gledanja

Uz neka poznata lica na tehnološkoj YouTube sceni kao što su Marques Brownlee, Linus Gabriel Sebastian i Arun Maini, na našem smo listu stavili i ona neka manje poznata, no ne i manje vrijedna

Iako su TikTok i format kratkih videozapisa u plamenu od početka pandemije koronavirusa, YouTube i dalje uživa svoju popularnost. Mnogi YouTuberi također su počeli objavljivati ​​isječke na Shortsima, no većina ih još uvijek objavljuje videozapise koji se ne mogu gledati u hodu.

Među njima su svakako tehnološki YouTuberi kojih je zaista mnogo pa smo za potrebe ovog teksta odlučili sastaviti listu od njih 10 za koje smatramo da su vrijedni vašeg vremena.

1. Marques Brownlee

Ovu listu otvara Marques Brownleetehnološki youtuber koji je već godinama poznat po svojim recenzijama pametnih telefona, ali i testiranjima ostalih gadgeta. Osim potrošačke elektronike, na njegovom YouTube kanalu nalaze se i videi električnih automobila, budući da i sam posjeduje Tesla Model S.

2. Linus tehnički savjeti

S preko 15 milijuna pretplatnika, Linus Tech Tips jedan je od najpoznatijih tehnoloških kanala na YouTubeu. Na kanalu Linus Gabriel Sebastianmože se pronaći praktično sve vezano uz tehnologiju – od testiranja mobitela i hardvera, pa sve do kupnje igrajući prijenosnih računala s AliExpressa.

3. UrAvgConsumer

Samo prosječan tip koji voli tehnologiju i daje svoje mišljenje o njoj“, piše u opisu UrAvgConsumer kanala iza kojeg stoji Judner Aura. Riječ je o YouTuberu koji u svojim recenzijama i testovima ne ulazi u “sumnje”, već pokušava dati iskustvo prosječnog korisnika i tako se približiti javnosti koja možda nije tehnološki potkovana..

4. MrWhoseTheBoss

Iako youtubera specijaliziranih za recenziranje mobitela ima „na bacanje“, Arun Maini sigurno je jedan od najkreativnijih. Na njegovom MrWhoseTheBoss kanalu možete pronaći, između ostalog, zabavne usporedne testove najnovijih mobitela i opsežne recenzije koje je zanimljivo pogledati čak i ako ne razmišljate o kupnji dotičnog uređaja.

5. LGR

Na našoj listi moralo se naći i nešto za ljubitelje retro tehnologije i starih videoigara. Iako je riječ o više „nišnom“ kanalu s manjim brojem pretplatnika, Recenzije lijenih igaraodnosno LGR, pruža kvalitetan sadržaj za sve one koji se tu i tamo žele primijeniti tehnologije uz koje su odrasli.

6. Flossy Carter

Iako nema toliko pregleda i pretplatnika kao prije spomenutih recenzenti mobitela, niti njegovi videi imaju “lude” vizualne efekte koji zabavljaju publiku, Flossy Carter izvrstan je youtuber bez dlake na jeziku. Njegove recenzije potrošačke elektronike vrlo su “surove” i iskrene, a cijeloj atmosferi doprinosi kvartovski sleng.

7. JerryRigEverything

Za one koje zanimaju „iznutrice“ te izdržljivost mobitela i tableta, tu je Zack Nelson i njegov kanal JerryRigEverything. Testovi su mu možda jesu rigorozni i neki bi rekli nerealistični, ali zahvaljujući njegovom „čačkanju“, dobro je poznato koje se mobitele može držati u stražnjem džepu, a koje baš i ne.

8. Austin Evans

Austin Evans na YouTubeu je od sad već davne 2009. godine te je kao takav jedan od najprepoznatljivijih tehnoloških youtubera. Na njegovom se kanalu može pronaći poprilično svestran sadržaj, od komentiranja aktualnih vijesti u tehnološkom svijetu, pa sve do kratkih recenzija ili igranja na najgorim konzolama svih vremena.

9. Unbox Therapy

Kanal Unbox Therapy iza kojeg stoje Lewis George Pozdrav ja Jack McCann, jedan je od najpopularnijih na tehn YouTube scena, što dokazuje brojku od 18,2 milijuna pretplatnika u trenutku pisanja ovoga teksta. Sadržaj je raznovrstan i sve što je trenutno aktualno u svijetu gadgeta i tehnologije, sigurno će se naći na Unbox Therapy kanalu.

10. Zack Freedman

Zack Freedman youtuber je s najmanje pretplatnika na ovoj listi, ali to ne znači da je najmanje vrijedan gledanja. Na njegovom se kanalu, naime, mogu pronaći razni video zapisi o 3D ispisivanju koji je upravo po tome i poznat na tehnološkoj YouTube sceni.

Više o temiIzvor:Bug.hr