Radnicima Plave Lagune značajno povećanje primanja i više od 2.100 eura godišnje nagrade

Od svibnja ove godine u Plavoj Laguni zaposlenicima se primanja povećavaju za više od 10 posto, što je dogovoreno između Plave Lagune i sindikalnih partnera. Osim povećanja plaća, ove će godine ukupni godišnji iznos nagrada zaposlenicima na puno radno vrijeme iznositi i više od 2.100 eura. To uključuje božićnicu u iznosu od 553 eura, uskrsnicu u iznosu od 100 eura i nagradu za radnu uspješnost od gotovo 1.000 eura koja će biti isplaćena do rujna, kao i dar za dijete, dar u naravi i regres. Dodatno, dogovorena su individualna povećanja plaća za više od 600 zaposlenika Plave Lagune, koji će ostvariti povećanje primanja do 20 posto.

Unapređenje materijalnih prava radnika kontinuirano je proces kojem Plava Laguna uvijek pristupa na sustavan i transparentan način. „Zadovoljstvo nam je što smo dogovorili uvjete rada za ovu godinu, koji su opet u samom vrhu u našem sektoru. Naši zaposlenici su naša najveća karika, stoga nam je izuzetno važno da su visoko motivirani i željeni rad u našoj tvrtki. Ponovnim povećanjem plaća i drugih materijalnih uvjeta za sve radnike želimo im pokazati koliko su nam važni i osigurati da nam se sezonski radnici vraćaju iz godine u godinu. Nastavljamo povećavati broj ugovora o stalnoj suradnji, a ove smo godine zaposlili dodatnih 130 radnika na neodređeno vrijeme. Stoga pozivamo sve one koji su još u nedoumici da izaberu našu tvrtku za sezonski rad, jer uz mjesto koje su među najvišima u branši, nudimo i mogućnost napredovanja i stalnog zaposlenja, kvalitetan smještaj za radnike, kao i obrazovanje na internim akademijama, učenje stranih jezika. i druge pogodnosti”poručuje predsjednik Uprave Plave Lagune Dragan Pujas.

Ovogodišnje povećanje plaće, uskrsnica od 100 eura, uz dodatnu korekciju koeficijenta dijela radnika, nadamo se da će biti razlog odabira Plave Lagune za poslodavca. Kolektivni ugovor Plave Lagune jedan je od najkvalitetnijih kolektivnih ugovora iz ove djelatnosti u Hrvatskoj, koji radnicima osiguravaju visoka prava i sigurnost i koji se svake godine poboljšavaju novim i boljim materijalnim uvjetima“, naglasila je Marina Cvitićpredsjednik Sindikata Istr

Više o temiIzvor:Profitiraj.hr