Tri najčešće greške prilikom pranja rublja koje uništavaju odjeću

Postoji nekoliko uobičajenih grešaka na koje svi zaboravljamo obratiti pažnju.

Ako želite da vaša odjeća duže izgleda novo, važno je znati kako je pravilno prati. Postoji nekoliko uobičajenih grešaka na koje svi zaboravljamo obratiti pažnju, piše Klixba.

Svi znamo da bismo svoje donje rublje trebali pratiti odvojeno, ali većina nas ih ipak pere zajedno kako bismo uštedjeli vrijeme. Čipku, svilenkaste materijale te vunu i kašmir treba prati sa sličnim odjevnim predmetima kako bi se spriječilo istezanje ili trganje.

Većina perilica ima opciju za pranje osjetljivog rublja. Ako vas ipak nema, perite odjeću na 30 stupnjeva na sporoj centrifugi.

Ako imate neke odjevne predmete koji su znatno prljaviji od drugih, obavezno ih operite odvojeno ili ručno kako biste izbjegli prenošenje mrlja. Odjeću s tvrdokornim mrljama ostavite da se namače do jedan dan u umivaoniku ili lavoru.

Mnogi od nas također često zaboravljaju tamnu i svijetlu odjeću prate odvojeno. Ovo pravilo bi se osobito trebalo primjenjivati ​​ako perete novi komad odjeće. Primjerice svijetle boje poput žute, svijetloplave i narančaste nikada ne perite s bilo čime što je

Više o temiIzvor:Poslovni.hr