U Hrvatsku je stigao Okus, svjetski bestseler slavnog Stanleyja Tuccija

O Stanleyju Tucciju

Stanley Tucci (1960.) američki je glumac, pisac, filmski producent i filmski redatelj. Svjetsku je slavu stekao ulogom u filmu Vrag nosi Pradua glumio je iu filmskim hitovima poput Julie i Julia, Igre gladi, Terminal, Dogodilo se na Manhattanu, Put uništenja i mnogi drugi. Za ulogu u filmu Ljupke kosti nominiran je 2010. za nagradu Oscar u kategoriji najboljeg sporednog glumca.

Godine 1996. snimio je film Velika noć (Big Night), priča o dva brata koji emigriraju iz Italije u Ameriku kako bi otvorili vlastiti restoran. Film je inspirirao knjigu recepata Kuhanje i obitelj koje su zajedno osmislili Tuccinjegova majka Joan te chefovi Gianni Scappin ja Mimi Shanley Taft. Knjiga je objavljena 1999., a dosad je doživjela brojna reizdanja.

Tuccijev briljantni kulinarski show Traženje Italije (U potrazi za Italijom), koji se emitirao na CNN-u, osvojio je dvije nagrade Emmy i nagradu Udruženja američkih producenata za najbolji televizijski dokumentarni program.

Autor je i popularnih kuharica Tuccijeva kuharica ja Stol Tucci: Kuhanje s obitelji i prijateljima. Živi u Londonu sa suprugom Felicity Tup. Otac je petero djece.

Rekli su o knjizi

Okus Stanleya Tuccija zadivljujuća je, jednostavna i šarmantna knjiga koja, poput najbolje talijanske hrane, uvijek traži repete. Ponesete li je sa sobom u krevet, zaspat ćete sanjajući da ste u Italiji. Ne, ponesete li je u kuhinju, otkrit ćete da je koristite podjednako često kao što koristite tavu ili rezač.”

Stephen Fry, britanski glumac

“Neodoljiva priča o teku, obitelji i pašti. Velikoj količini pašte. U ovim veličanstveno napisanim memoarima Stanley Tucci, čovjek vrhunskog ukusa, poziva nas za svoj stol i poslužuje nam samo odličnu jelu.”

Jay Rayner, britanski gastro kritičar, Čuvar

“Nemoguće je čitati ovu knjigu a da vam ne rastu zazubice.”

Nigella Lawson, britanska televizijska kulinarska zvijezda

“Ovu ću knjigu imati u svojoj kuhinji, kraj svog kreveta iu svom koferu kad god putujem u Italiju. Kupit ću barem tri primjerka za sebe i svoje prijatelje, a to i vama preporučujem.”

Ruth Rogers, glavna kuharica i vlasnica londonskog restorana The River Cafe s Michelinovim zvjezdicom

“Podjednako je zarazna i zamamna, kao što je i duhovita i duboka. Jedini razlog da ostavite čitanje ove knjige bit će želja da skuhate i pojedete nešto iz nje.”

Heston Blumenthal, britanski kuhar

“Svijet treba više ovakvih muškaraca: frajera – i hollywoodskih zvijezda – koji se oduševe kad žena naruči još jednu porciju; koji kuhaju za svoju djevojku srcem i dušom.”

Rachel Cooke, gastro kritičarka, Promatrač

“Zabavno, dirljivo, fascinantno, intimno i prekrasno napisano.”

Kate Mosse, autorica knjige Dodatni par ruku

Više o temiIzvor: Journal.hr