Policija poziva građane da izbjegnu gužve: Evo kada je najbolje podići osobne iskaznice i putovnice

by | tra 15, 2023 | Posao | 0 comments

Ako osobnu iskaznicu ili putovnicu izrađena građani mogu provjeriti: za osobnu iskaznicu putem govornog automata: 01/4563 602, a za putovnicu putem govornog automata: 01/4563 601.

Iz Policijske uprave zagrebačke (PUZ) pozvali su građane da izbjegnu gužve i podignu izrađene osobne iskaznice i putovnice te iskaznice za strance u subotu te su naglasili da izrađene iskaznice za strance građani mogu preuzeti na adresi Remetinečki gaj 13, od 7 do 14 sati.

Policijska uprava zagrebačka će i ovu subotu, 15. travnja od 7. do 14. sata, organizirati uručenje izrađenih osobnih iskaznica i putovnica na onoj lokaciji na kojoj je podnijet zahtjev: Petrinjska 30, Heinzelova 98, II. policijska postaja Zagreb (Črnomerec) i VI. policijska postaja Novi Zagreb.

Izrađene iskaznice za strane građani mogu preuzeti na adresi Remetinečki gaj 13, od 7 do 14 sati.

Iz PUZ-a kažu da subotom neće primati nove zahtjeve već da će se samo izdavati izrađene osobne iskaznice i putovnice te iskaznice za strance.

Potrebno je ponijeti potvrdu o podnijetom zahtjevu i staru osobnu iskaznicu/putovnicu/iskaznicu za stranca (preuzima se osobno), stoji u priopćenju.

Ako osobnu iskaznicu ili putovnicu izrađena građani mogu provjeriti: za osobnu iskaznicu putem govornog automata: 01/4563 602, a za putovnicu putem govornog automata: 01/4563 601.

Osim toga, u predvorju zgrade na lokacijama u Petrinjskoj 30, Heinzelovoj 98 te u prostorijama Policijske postaje Velika Gorica u Ulici Matije Magdalenića u Velikoj Gorici nalaze se kiosci na kojima građani, uz stručnu pomoć, mogu aktivirati e-osobne iskaznice i zatražiti mobilni digitalni identitet. te putem mobilne aplikacije Certilia

Više o temiIzvor:Poslovni.hr