Dan hrvatskih financijskih institucija – Poslovanje s novom valutom i monetarnim okvirom

Godišnja konferencija Dan hrvatskih financijskih institucijapod nazivom Suočavanje s novom valutom i monetarnim okviromodržat će se 24. travnja 2023. godine u Hotelu Sheraton Zagreb s početkom u 9.30 sati . Konferenciju organizira Odjel za financijske institucije i makroekonomske analize HGK, pod pokroviteljstvom Ministarstva financija iu partnerstvu s Hrvatskom agencijom za nadzor financijskih usluga.

Cilj Konferencije je na jednom mjestu okupiti predstavnike svih financijskih institucija i poduzetnika, regulatornih institucija, ministarstava, agencija i drugih institucija kako bi se otvorila mogućnost bolje suradnje i razmjene iskustava. Također, tražit će se odgovori na izazove s kojima se gospodarstvenici susreću u svakodnevnom poslovanju.

Hrvatska gospodarska komora kao institucija koja okuplja sve financijske institucije i poduzetnike različitih djelatnosti tradicionalno organizira ovu Konferenciju kako bi se potaknula razmjena mišljenja i otvorila mogućnost zajedničkog djelovanja na iznalaženju najpovoljnijih oblika financiranja poslovanja i razvoja gospodarstva te unapređenja hrvatskog financijskog tržišta. Stoga će Konferencija biti prigodna da se na jednom mjestu dobiju odgovori predstavnika vodećih gospodarstvenika i financijskih institucija na otvorena pitanja, posebno ona vezana uz makroekonomske aktualnosti, održivost i nove mogućnosti financiranja”, kaže Tomislav Radoš, potpredsjednik HGK za industriju i održivi razvoj.

Položaj financijskog sektora u uvjetima usporenog rasta, strože monetarne politike te još uvijek prisutne neizvjesnosti oko opskrbe energentima i inflatornih kretanja neke su od tema koje će biti u fokusu Konferencije. Govorit će se o tranziciji gospodarstva prema održivom poslovanju u kojem će financijski sektor imati ključnu ulogu, digitalizaciju poslovanja i alternativne mogućnosti financiranja.

Uz uvodna izlaganja guvernera Borisa Vujčića i predsjednika Upravnog vijeća HANFA-e Ante Žigmanaodržat će se dvije panel rasprave na kojima će sudjelovati predstavnici vodećih gospodarstvenika i financijskih institucija.

Konferencija je namijenjena bankama, investicijskim i mirovinskim fondovima, društvima za osiguranje, leasing društvima te svim ostalim predstavnicima financijskog sektora, poduzetnicima, kreatorima gos.

Više o temiIzvor:Profitiraj.hr