Fina poziva poduzetnike da do kraja travnja predaju godišnje financijske izvještaje

S obzirom da se bliži zakonski rok za dostavu godišnjih financijskih izvješća za statističke i druge potrebe za 2022. godinu, koji traje do 30. travnja 2023. godine, Fina poziva sve poduzetnike da na vrijeme predaju svoje izvještaje te izbjegnu plaćanje kazne. Do ponedjeljka, 17. travnja 2023. godine, od ukupno 168.808 obveznika, godišnji financijski izvještaj za 2022. godinu predao je njih 42.280.

Izvještaj je moguće dostaviti na sljedeće načine:

  • putem RGFI online aplikacije, uz korištenje digitalnog certifikata
  • putem online servisa za dostavu dokumentacije
  • poštom
  • u najbližoj poslovnici Fine

Detaljne informacije o predaji godišnjih izvješća mogu se dobiti:

  • putem besplatnog telefona 0800 0080, od ponedjeljka do petka od 7:30 do 22 sata te subotom od 8 do 13 sati
  • slanjem upita e-poštom, ovisno o sjedištu tvrtke: Osijek: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Morate omogućiti JavaScript da biste ga vidjeli.Rijeka: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Morate omogućiti JavaScript da biste ga vidjeli.Podjela: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Morate omogućiti JavaScript da biste ga vidjeli.Zagreb: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Morate omogućiti JavaScript da biste ga vidjeli.,
  • na stranici www.fina.hr/predaja-financijskih-izvjestaja

Za potrebe javne objave poduzetnici su obvezne godišnje financijske izvještaje predati u roku od šest mjeseci, a konsolidirane godišnje financijske izvještaje za javnu objavu u roku od devet mjeseci po isteku svoje poslovne godine.

Za nedostavljanje godišnjeg financijskog izvješća i ostale dokumentacije propisana je novčana kazna u iznosu od 1320 do 13.270 eura, a odgovornoj osobi u iznosu od 660 do 2650 eura.

Odgovore na najčešća pitanja i dodatne informacije možete pronaći na internetu

Više o temiIzvor: Leadermedia.hr