Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu od 25.-28. travnja održava se Tjedan financijske pismenosti

Tjedan financijske pismenosti zajednički organiziraju Ekonomski fakultet Zagreb i Raiffeisen mirovinski fondovi, a održavaju se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske i Ministarstva financija. Kroz panele, brojna predavanja, besplatne radionice za mlade, Festival ja Izložbu financijske pismenosti posjetitelji će imati priliku razmijeniti iskustva, upoznati se, ostvariti suradnju i poslušati što o temama financijske pismenosti, obrazovanja i financijskih sposobnosti misle vodeći stručnjaci i „opinion makeri”.

Predavanje i tri atraktivna panela

Regionalna konferencija financijske pismenosti ove će godine po prvi puta okupiti istaknuta imena svjetske scene. Cilj je poticanje povezivanja i financijskog osnaživanja građana kao i davanje doprinosa ostvarivanju pomaka u pronalaženju odgovora na brojne financijske probleme i izazove s kojima se suočavaju pojedinci i obitelji. Konferenciju pod nazivom “Izazovi izgradnje financijske sposobnosti u digitalno doba” otvorit će predavanje ministra financija izv.prof.dr.sc. Marka Primorca. Nakon predavanja slijedit će tri atraktivna panela u kojima će vodeći svjetski i regionalni stručnjaci, znanstvenici,… I javne osobe komentirati važnost financijske pismenosti za ostvarivanje osobnog blagostanja i sreće.

Dajana Barbić

Odgovori na neka aktualna pitanja

Kako građani upravljaju svojim osobnim financijama u vrijeme inflacije i krize? Koji je utjecaj uvođenja eura imao na financijsku situaciju građana u Hrvatskoj? Kakva su iskustva drugih zemalja članica EU? Kako osigurati financijsku stabilnost i zaštititi se od utjecaja rizika? Koliko smo daleko otišli u proces digitalizacije? Koji se inovativni financijski proizvodi i usluge danas nude i što o njima moramo znati? Jesu li društvene mreže novo “prodajno mjesto” financijskih proizvoda i usluga ili novo mjesto financijskog obrazovanja? Što o svemu kaže Zakon o zaštiti potrošača, a što influenceri? Kako koristiti financijsku pismenost za ostvarenje više razine sreće i osobnog blagostanja? Ulažu li poduzeća u financijsko obrazovanje svojih zaposlenika i koje su koristi za poduzeća, a koje za zaposlenike? Prepoznajete li zaposlenici poduzeća koja im pružaju takve pogodnosti? Ovo su samo neka od aktualnih pitanja na koja će odgovori dati poznati poduzetnici, političari, znanstvenici, predstavnici financijske industrije, odvjetnici, influenceri i druge javne osobe. 26.4. na Konferenciji financijske pismenosti na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Više o temiIzvor: Journal.hr