Proljeće nas je pokrenulo – što trenutno pretražuju online kupci

by | tra 19, 2023 | Posao | 0 comments

U posljednjih 30 dana, na gotovo svim platformama Heureka grupe (uključujući i Jeftinije.hr), uočen je izražen trend povećane potražnje za automobilskim gumama, moto gumama i motornim uljima. U usporedbi s prošlom godinom, poraslo je i zanimanje potrošača za e-biciklima, električnim romobilima i sličnim prijevoznim sredstvima.

Hrvatski potrošači najviše istražuju ponudu ljetnih guma, za kojima je potražnja porasla za 97 % u posljednjih 30 dana. Također smo zabilježili porast u kategoriji električni skuteri i to za 30 % više nego prošle godine.

Kod slovenski potrošači u porastu je potražnja za ljetnim gumama koja je 55 % viša u odnosu na prošlu godinu, a zabilježen je i porast za e-biciklima i to za 41 % te za električnim romobilima i to za čak 80 %.

Povećan udio u pretraživanjima ljetnih guma primijetili smo u većini zemalja regije CEE, primjerice u Češkoj i Bugarskoj on je 53 % veći nego lani, u Slovačkoj 42 %, u Mađarskoj 35 % te u Rumunjskoj 32 %. Porasla je i potražnja za moto gumama i to za 37 % u Češkoj i 36 % u Slovačkoj. Online kupci u posljednjih 30 dana povećano su tražili i moto kacige ( +20 % u Mađarskoj, +44 % u Slovačkoj i +47 % u Rumunjskoj).

Potrošači srednje i istočne Europe trenutno su usklađeni čak i po pitanju potražnje biciklima koja je najveća u Rumunjskoj (+62 %), u Slovačkoj iznosi 48 %, u Češkoj 33 %, au Mađarskoj 30 %. Električni bicikli su posljednjih 30 dana bili najtraženiji u Rumunjskoj i to z

Više o temiIzvor:Profitiraj.hr