Elon Musk gubi milijarde: Eksplodirala SpaceX-ova raketa, blijeda dionica Tesle

Iza Elona Muška burna su 24 sata. Tesla je razočarao ulagače svojim rezultatima u prvom tromjesečju, zbog čega su dionice proizvođača električnih automobila u četvrtak pale za 9,75 posto na 162,99 američkih dolara. Ne, važno je napomenuti da su unatoč ovom padu, Tesline dionice ove godine još uvijek porasle za više od 50 posto.

Prema izvješću CNBC-a, Tesla je izvijestila o padu neto prihoda i zarade dionici za više od 20 posto u usporedbi s kvartalom prošle godine.

Eksperimentalna raketa Starship koju je dizajnirao SpaceX poletjela je Boca Chici u Teksasu, samo da bi oko četiri minute kasnije eksplodirala iznad Meksičkog zaljeva. Također, baš kao što je Musk obećao prije nekoliko tjedana, milijun korisnika Twittera izgubilo je svoje ‘plave kvačice’ jer su odlučili ne plaćati osam dolara mjesečno za tu privilegiju.

Optimist glede budućnosti SpaceX-a

Kada je u pitanju Muskova neto vrijednost, pad cijene dionice Tesle na nju je imao najveći utjecaj. Njegovo bogatstvo palo je za 12,6 milijardi dolara, što je za kontraverznog milijardera najveći pad ove godine, prema Bloombergovom indeksu milijarde dolara.

Njegov udio u Tesli, uključujući dionice i opcije, čini najveći dio njegovog bogatstva od 163,9 milijardi dolara, iako SpaceX postaje sve važniji kako mu vrijednost raste. Musk je direktor obiju kompanije, kao i Twittera, društvene mreže koju je kupio prošle godine.

On je i dalje druga najbogatija osoba na svijetu iza francuskog poduzetnika Bernard Arnaulta svoje je bogatstvo ove godine povećao za 26,8 milijardi dolara zahvaljujući Teslinom porastu od 32 posto.

Kada su ga upitali koja je razina profitabilnosti

Više o temiIzvor: Leadermedia.hr