Stari mobitel zamijeni za ulaznice HNL-a

Hrvatski Telekom bit će u sklopu svoje platforme ‘Poziv koji ne propuštaš’ povodom Dana planeta Zemlje omogućuju zamjenu starih mobitela za ulaznice utakmica HNL-a, a što je prva aktivnost ovakvog tipa gdje odgovorno zbrinjavanje mobitela i zaštita okoliša vodi ljubitelje nogometa na utakmicu.

Prve 22 osobe koje u T-Centre u Splitu, u Ulici kralja Tomislava 4 i još 22 u Puli, u ulici Flanatička 6 donesu barem jedan mobitel na zbrinjavanje zauzvrat će dobiti po dvije ulaznice za utakmice Istra 1961-Dinamo, odnosno Hajduk-Varaždin, koje se igraju upravo na Dan planeta Zemlje, 22. travnja.

Tako će nogometnim navijačima Hrvatskog Telekoma pokloniti ukupno 88 ulaznica, što je broj simbolično povezan s Danom planeta Zemlje.

S obzirom da se i do 80 posto materijala iz mobitela može reciklirati zabrinjavajući je podatak da svaki deseti građanin Hrvatske mobitele koje ne koristi ne zbrinjava, već ih baca u obično smeće čime čini veliku ekološku štetu.

„Ideja ‘Poziva koji ne propuštaš’ podiže svijest o ekološkim pitanjima koja su od ogromnog značaja za Hrvatsku, našu svakodnevnicu i budućnost i tu je angažman svakog od nas nužan. Ovom aktivnošću, kojom po prvi put omogućujemo da se stari mobitel na ovakav način koristi kao „sredstvo plaćanja“ odredi smo trenutno najgledaniji sportski sadržaj u Hrvatskoj sa zaštitnim okolišem oko kojeg bi bilo poželjno da smo jednako uključeni i strastveni. Zbrinjavanje mobitela za karte utakmica HNL-a samo je jedna od aktivnosti koje u sklopu ‘Poziva koji ne propuštaš’ imamo u planu. Ovo nije samo HT-ova platforma već se nadamo kako ćemo potaknuti javnost da se uključi i odazove Poziv kojeg nitko ne želi propustiti“izjavio je Igor Vukasović, direktor Korporativnih komunikacija Hrvatskog Telekoma.

Mobitele je u spomenuta dva T-Centra moguće donijeti već od petka, 21. travnja, od 12:00 sati, akciju zamjene mobitela za odlazak na ove dvije utakmice koja će trajati do isteka „zaliha“ ulaznica.

Upravo predstavljeno istraživanje Hrvatskog Telekoma pokazalo je kako u Hrvatskoj po ladicama držimo oko 5 milijuna mobitela koje ne koristimo, a oni kad bi se posložili jedan pored drugog pokrivali bi udaljenost od 700 kilometara, što je cestovna udaljenost Vukovar-Split, Pula-Dubrovnik ili Zagreb -Prag.

Svatko, ne samo korisnici Hrvatskog Telekoma, može u bilo koji T-Centar Diljem Hrvatske, u bilo kojem trenutku usvojite malu elektroničku opremu: mobitele, fiksne telefone, tablete, laptope, rutere, TV dekodere, punjače, kablove, elektroničke narukvice, slušalice…, a HT će osigurati da se vaša odgovorna i propisna zbrina. Djelujemo odgovorno i odazovemo se Pozivu koji ne smijemo propustiti.

Detalji o natječaju za ulaznice i način preuzimanja dostupni su na poveznici – https://www.hrvatskitelekom.hr/poziv-koji-ne-propustas

Više o temiIzvor:Bug.hr