Vodič za bronzere: Postignite osunčani i mršaviji izgled uz odgovarajuće proizvode i tehniku

Kako odabrati svoju savršenu nijansu

Kod bronzera cilj je da izgleda prirodnije. Kada birate bronzer, razmislite o tome što se prirodno događa kada ste na suncu. Neka tijelo daje tragove. Prepoznajte dublje tonove koji se pojavljuju na vašim prsima, ramenima i rukama i upotrijebite to kao mjerilo.”

Najsigurnije je početi s dvije nijanse tamnijom bojom od vaše prirodne boje kože, a zatim idite na tamniju boju ako želite intenzivniji kontrast. Oni sa svjetlijom kože najbolje će stajati bronzeri s neutralnim podtonovima, odnosno oni koji nisu ni pretopli ni prehladni. Terracotta nijanse s blago crvenkastim podtonom lijepo nadopunjuju preplanulu i maslinastu kožu. U međuvremenu, bronzeri koji sadrže zlatnu boju najbolje stoje na tamnijoj koži, dok formule s ciglastocrvenom bazom naglašavaju duboku kožu s crvenim i smeđim tonovima.

A ako ne znate koji ste podton držite se nečeg neutralnog što će vam, bez obzira na boju kože, dati prirodan ten.

Kako odabrati pravu formulu za svoj vrh kože

Kao i kod svih drugih vrsta šminke, pri odabiru formule uzmite u obzir svoj tip kože. Bronzeri u kamenu su najmanje zastrašujući i najlakši za korištenje, pogotovo ako ste početnik. Funkcioniraju na svim tipovima kože, ali su najbolji za masnu kožu. Ako imate suhu ili mješovitu kožu, pobrinite se da redovito radite pravilan fizički ili kemijski piling. Tako se vaš bronzer neće uhvatiti za suhu kožu i stvoriti mrlje. Kremasti bronzeri izgledaju najprirodnije, svestrani su i možete ih nadograđivati ​​te najviše traju na vašoj koži.

Kako nanijeti bronzer

Počnite s manje proizvoda i postupno povećavajte. Nanesite proizvod na četku ili spužvicu, ili prstima. Zatim nanesite na lice u obliku broja 3 — počevši od sljepoočnice, niz kosu sa strane, preko vrhova jagodice i duž linije čeljusti. Zatim s ostatkom proizvoda koji vam je preostao izblendajte uz rubove nosa, vrh brade i vrat.

Istražili smo umjesto vas koji bronzeri najbolje odgovaraju određenim tipovima kože. Suhoj, masnoj, svijetlijoj, tamnijoj,…

Više o temiIzvor: Journal.hr